moghavemoon

Editorial Board
  • تعداد محتوا

    19
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

تمامی ارسال های moghavemoon

  1. https://mdeast.news/2020/11/16/عراق-ساخت-سد-بر-رودخانه-شط-العرب-را-بررس/ این یک تهدید اقلیمی برای مردم ایران هست که میتونه ژئوپلیتیک کشور رو هم دست خوش تغییرات منفی کنه. پ. ن: شاهکار خشک کردن هور العظیم هنوز هست، لطفا نیروهای امنیتی و... پیگیر باشن و گرنه خوزستان به غیر قابل ساکن بودن بیش از بیش نزدیک میشه.
  2. نظام در مبحث نیروی هوایی نشون هر وقت که فرصتش باشه با هر میزان پولی که در دست داشته با طرف های خارجی وارد معامله شده (فارغ از کیفیت و نتیجه) است: 1-خرید تایگر های دست دوم 2-خرید ایرگاردها 3-قرارداد F8 که به فرجام نرسید 4و5-خرید فالکروم ها و فنسر ها و در ادامه فلنکر که کشورهای دیگر با هر حیلتی بود نگذاشتند خریداری شود 6-خرید فراگ فوت ها 7-پروژه MATF که تا مرحله زیادی پیشرفت کرد و به شفق رسید اما در نهایت با مداخله خارجی نافرجام شد. 8-مذاکره برای به خدمت گیری میراژ های دست دوم فرانسه که با پیشنهاد تحقیر آمیز طرف مقابل راه به جایی نبرد 8-پروژه ایران 140 9-به خدمت گیری ترابری های Il-76 10-...... و پروژه ها و طرح های دیگری که من به خاطر ندارم و دوستان باید یاد آوری کنند. توجه کنید که این لیست شامل ارتقا ها و کمک های فنی و آموزشی و خرید تسلیحات هواپایه و... نیست و تولیدات داخل رو هم در بر نمیگیره. هر وقت هم که دستش نرسید یا آدم های متعهد و پیگیری پیدا شدند به داخل هم نگاهی کرده هر چند به دلیل نبود زیر ساخت صنعتی و فناورانه راه به جایی نبرده اند. حا نیروهای مسلح یه اداره دولتی به مانند سایر اداره های موجود در سطح شهر های کشور هست. مشکلاتی آنجا هست در اینجا هم به همان قوت باقی است. تا پول نفت و رابطه خوب با صاحبان فناوری و قدرت باشد همه چیز گل و بلبل است اما با وزش کوچکترین نسیمی اوضاع تیره و تار میگردد مشکل بخش نظامی از الباقی جدا نیست و چیزی فراتر از تجهیزات و آموزش هست. البته در این مورد خاص مشکل نیروهای نظامی ما از زمان صفویه ( تشکیل یک قلمرو زیر نظر حکومت مرکزی) شروع شده و قسمت اعظم آن بدون تغییر تا کنون جریان دارد که نشانگر این است که اقداماتی مانند تغییر رژیم و نظام و رفتن این و آمدن آن نه راه حل بلکه جز پاک کردن صورت مسئله نیست و پاسخ در جای و اقدامات دیگری است.
  3. استدلالی از جنس فرزند آذربایجان و داماد لرستان. همه ما خوب می‌دانیم که چنین سفسطه و مغالطه هایی راه را به چه قهقراهایی خواهد برد. جنگ قره باغ، نبرد دو دولت فاسد و طاغوت و هر دو از بنیان باطل است که جانب یکی را کورکورانه و بدون فکر گرفتن به جحیم منتهی می‌شود. خداوند هیچ قوم و نژادی را به دیگری برتری نداده است و به هیچ ترکی و کرد و .... دیگری هم وحی نکرده است که به نفع هم زبانت در این دنیا عمل کن. ان شاء الله خداوند ما را از این تعصبات قومی که از دلایل اصلی عقب ماندگی مردم غرب آسیاست و بارها در قرآن به صراحت از آن نهی فرموده حفظ بفرماید. پ. ن: جنابعالی هر وقت رفتی از این 30 میلیون نفر امضا و گواهی آوردی ان وقت میتونی ادعای نماینده کل بودن بکنی.( مغالطه تعمیم شتاب زده + مغالطه تعمیم جز به کل)
  4. یکی از کاربران در چت باکس سایت هزینه مورد نیاز برای ساخت و نگهداری همچین دیواری در سراسر مرز با افغانستان رو چندین میلیارد دلار برآورد کرده بود. در این شرایط اقتصادی، دولت بعید هست همچین طرحی رو اجرایی کنه. بر خلاف چیزی که تو توییتر هست، عموم مردم جامعه روی خوشی به افغانی ها نشون نمیدن و ذهنیت بدی از اونها دارن. به نظرم دستگاه های امنیتی باید از این زمینه استفاده کنند و هر کسی که با این موج همراه رو میشه به دلیل اخلال در منافع و امنیت ملی، به هر طریقی که خودشون بهتر میدونن شیرفهم کنند. اون وقت با فراغ بال میشه به حساب این بادبادک هایی که سفارت خانه های خارجی در افغانستان باد کردن رسید.
  5. پاکستان به دنبال خرید میراژ 5 های مدرنیزه شده مصر گزارش ها حاکی از آن است که پاکستان به انعقاد قرارداد برای دریافت میراژ های سری 5 ارتقا یافته مصری نزدیک شده است. در پی مذاکرات چندین ساله، طبق گفته های دولت پاکستان برنامه ریزی شده است تا قبل از استقرار آن ها در کنار اسکاندران های موجود به طور بومی ارتقا یابند. حال که دولت مصر قصد از خدمت کردن جنگنده هایی مانند میراژ 3، میراژ 5، فانتوم F-4 و مدل های قدیمی تر F-16 و جایگزینی آن ها با Mig-29M ، Su-35 و رافال را دارد؛ می خواهد برای کسب سود و درامد یک سوم ناوگان قدیمی خود را به فروش برساند. بیش از این نیز گزارش هایی منتشر شده بود که مصر تعدادی از Mig-21 های خود را تحت یک برنامه کمک رسانی نظامی به لیبی منتقل کرده است؛ هر چند تا کنون این موضوع اثبات نشده باقی مانده است. در حالیکه برای میراژ 5 های مصری توانایی های کمتری نسبت به همتایان پاکستانی خود که ارتقاهای سنگینی را دریافت کرده اند در نظر گرفته می شود؛ با این حال آن ها ارتقاهای چشمگیری را نسبت به نسخه اصلی دارا هستند، مانند نمایشگرهای نصب شده بر روی هملت خلبان، انواع غلاف و تجهیزات جنگ شبانه. با وجود آنکه انواع مختلف JF-17 و F-16C و F-16A سرآمدان نیروی هوایی پاکستان هستند، تقریبا نیمی از ناوگان جنگنده های این کشور شامل میراژ 3 و میراژ 4 فرشوده می باشد. این دو پلتفرم از یک طرح مشترک فرانسوی مشتق شده اند که تاریخ آن مربوط به اواخر دهه 1950 میلادی می باشد و هر دو به صورت گسترده ای توسط مجتمع هوانوردی Kamra پاکستان مدرنیزه شده اند. از خدمت خارج کردن جت های میراژ در کنار ناوگان J-7 نیازمند تعداد بیشتری JF-17 و جنگنده نسل آینده پاکستان (که تحت عنوان پروژه جنگنده پنهانکار AZM شناخته می شود) خواهد بود؛ بنابراین به نظر می رسد که بخش قابل توجهی از این ناوگان تا دهه 2030 در خدمت باشند. همچنین طبق گزارش هایی مصر قصد دارد تا به عنوان بخش از برنامه، جنگنده JF-17 BLOCK III را که توسط چین و پاکستان توسعه یافته است را دریافت کند. این پلتفرم با هزینه های عملیاتی پایینی که دارد و همچنین دسترسی به لوازم و تجهیزات و مهمات کیفیت بالا، برای نوسازی ناوگان جنگنده های این کشور یک گزینه مقرون به صرفه است. JF-17 BLOCK III منبع: https://militarywatchmagazine.com/article/pakistan-plans-purchase-of-modernised-mirage-5-attack-jets-from-egypt
  6. moghavemoon

    اخبار برتر نظامی

    دو رگه راین متال و WB Group راین متال با همکاری WB Group لهستان سامانه ای را آماده کرده است که شامل مهمات با قابلیت پرسه زنی (چرخ زدن بر فراز میدان نبرد) که از دقت حمله بالایی برخوردار بوده و با حامل بدون سرنشین این شرکت یکپارچه شده است. آن ها نمونه جدیدی از حامل 8*8 بدون سرنشین همه جا روی mission master را به نمایش گذاشته اند که سیستم مهمات پرسه زن warmate بر روی آن سوار شده است. کاربران قادرند هم حامل و هم سیستم warmate را از یک مرکز کنترل زمینی متحرک کنترل کنند. نرم افزار کنترل و فرماندهی راین متال می تواند بر روی سیستم مدیریت نبرد کاربر نصب شود که شامل دستگاه های قابل حمل مرسوم است که در سسیستم سرباز آرگوس این شرکت استفاده می شود. راین متال بیش از این لانچر های راکت و یک سیستم کنترل سلاح را بر روی حامل mission master یکپارچه نموده بود. اضافه شدن پهپاد های رزمی کوچک warmate قابلیت های رصد و تهاجمی جدیدی را به مشتریان می دهد. به عنوان یک پلتفرم بدون سرنشین رصد هوایی، warmate توانایی پویش میدان نبرد و تعین موقعیت دقیق دشمن را داراست. قابلیت پرسه زنی این امکان را در اختیار کاربر می گذارد که اهداف مورد نظر را تعقیب کند. اگر حمله ای ناموفق بود، می توان پهپاد را مجددا فرا خواند یا اینکه به چرخ زدن بر فراز میدان نبرد ادامه دهد و یا هدف دیگری را هدایت کند. هر حامل mission master می تواند شش لانچر warmate را حمل کند که می توانند برای حمله های مجزا یا به صورت یک گروه هماهنگ از مهمات پرسه زن هدایت شونده به کار روند. Alain Tremblay معاون بخش توسعه تجارت کانادا ی راین متال می گوید: (( استفاده از پهپادهای رزمی کوچک بر روی حامل بدون سرنشبن ما، قابلیت های شگفت انگیزی را به فرماندهان میدانی می دهد. مشاهده اهداف مخفی شده و انجام شناسایی دقیق، قبل از انجام یک حمله جراحی شده، یک مزیت تاکتیکی واقعی در میادین نبرد امروزی است و از انجایی که هم mission master و هم warmate قادرند تا به صورت مستقل و خودکار عملیات ها را هدایت کنند، به پرسنل نظامی کمتری احتیاج است و به نیروها اجازه می دهد که تمرکز خود را بر روی موفقیت ماموریت بگذارند.)) منبع: https://defense-update.com/20190903_rheinmetall-wb-group-pursue-remotely-operated-loitering-weapon-capability.html
  7. moghavemoon

    مروری بر فاجعه هسته ای چرنوبیل

    در کتاب زمزه هایی از چرنوبیل اثر سویتلانا آلکسیویچ که برنده نوبل ادبی 2015 شد چندین بار گفته شده (از جمله در مصاحبه با یک خلبان بالگرد) که خلبانان برای تخلیه دقیق محموله راهی جز باز کردن پنجره کابین و هدایت چشمی نداشتند به همین خاطر بسیاری از اون با عوارض جدی و درمان ناپذیری تا آخر عمر دست و پنجه نرم کنند. و همچنین از کافی نبودن حفاظت بالگرد ها گلایه شده. میشه بگید این گفتها تا چه اندازه با واقعیت منطبق هستند؟
  8. moghavemoon

    ستاد تحریریه (SET)

    سلام علیکم ، بنده علاقه مندم تو حوضه تاریخ جنگ و دکترین فعالیت کنم
  9. این سری پست معرفی اجمالی و نه بررسی این دکترین بود که اکثر قسمت هاش از محسن رضایی هستند که خوب معلوم است قطعا یک سری جانب گرایی درشون وجود دارد. کما اینکه خیلی جاها به صورت بسیار واضح نقد ها و اشکالات جدی ای به این گفته ها وارده اما از اونجایی که تصمیم گرفتم جهت پراکنده نشدن و زیاد نشدن مطالب ، فقط معرفی باشه از خیرشون گذشتم. انشاالله نقدش باشه با همکاری بقیه کاربران.
  10. آذرخش دریایی برای سرزمین خورشید تابان گزارش ها حاکی از آن است که دولت ژاپن به تصمیم گیری درباره ی خرید جنگده F35-B برای دو ناو کلاس آیزومو خود گرفته است که نشان دهنده گام مهمی در بحث بازسازی دوباره نظامی ژاپن است که بحث ها و مخالفت های زیادی را بین دولتمردان ژاپنی به عنوان ناقص ماده ۹ ( قانون اساسی) که مانع شکل گیری یک نیروی نظامی بزرگ و گسترش آن در خارج از کشور میشد ، به وجود آورده است. این در حالی است که نیروی هوایی این کشور سفارش تعداد قابل توجهی F35-A [با این عنوان ارائه] کرده است که این پلتفرم یک دارایی دفاعی است که برای جایگزینی فانتوم ها و مدرن سازی توانایی های دفاعی کشور استفاده می شود. در مقابل نوع B قادر است توانایی های جدیدی ارائه دهد که ژاپن را قادر به طرح ریزی قابلیت های نیرویی می کند که از زمان سقوط امپراطوری مشاهده نشده است. گزارش ها از فوریه ۲۰۱۸ نشان می دهند که کلاس ایزومو از ابتدا برای استفاده از جت هایی با توانایی STVLO طراحی شده است و این تنها یک مسئله زمانی بود بیش از آنکه بتوانند F35-B ، تنها هواپیما ی در حال تولید با توانایی STVLO ، را به خدمت گیرند. این گونه ، به دلیل سیستم های فرود عمودی به میزان قابل توجهی مانورپذیری و برد کمتری نسبت به سایر جنگنده ها هستند و البته گران ترین جت جنگی در حال تولید. ناو های کلاس ایزومو با وزن ۲۷۰۰۰ تن در حالت فول لود و ۲۸۴ متر طول ، قادر به حمل تعداد قابل توجهی ، احتمالا تا ۲۰ جت در هر فروند هستند. به استثنای ناو های کلاس ملکه الیزابت و type 001 چین که به طور کامل عملیاتی نیستند ایزومو ها میتوانند به عنوان ناو هایی توانمند به خوبی در اوراسیا ایفای نقش کنند. هر چند که منابع روسی و فرانسوی ممکن است این ادعا را مورد تردید قرار دهند. گزینه هایی موجود نظیر AIM-120D و متئور که برای لایتینگ های انگلیسی با این جنگنده سازگار شده است ، برای قابلیت های پیشرفته دوربرد براس جبران برد کم F35 هی آیزومو استفاده شوند. در حالیکه ایزومو ممکن است کاملا آماده پذیرش لایتینگ باشد ، بازسازی تخصصی آنها برای عملیات های عامل F35 حتی با کمک گسترده سپاه تفنگداران که از این جنگنده به طور عملیاتی استفاده میکند چندین سال طول خواهد کشید. بریتانیا نیز با توجه به همکاری های رو به رشد دو کشور میتواند شریکی ارزشمند برای ژاپن در برنامه F35 باشد. ورو این گونه از F35 به خدمت احتمالا با خرید ناوگان بزرگتری از نوع A همراه خواهد بود ( که در حال حاضر برنامه ریزی شده است) و این گونه بیشتر برای عملیات از باند های کوتاه در جزایر دورافتاده این کشور استفاده شود. این که اعزام ناو های ایزومو حامل F35 به عنوان قدمی کوچک برای راه اندازی ناوگانی بزرگ از ناو های هواپیمابر - که با توجه به توانایی های ژاپن بسیار امکان پذیر است - خواهد بود یا خیر ؛ بعدا مشخص خواهد شد. ناو های هواپیمابر بزرگ ژاپن میتوانند به خوبی برا استفاده از F35-C طراحی شونند ؛ گزینه ای ارزانتر و با قابلیت حمل ( تسلیحات و ...) بیشتر که برای عملیات از ناو های عظیم کلاس های نیمیتز و جرالد فورد طراحی شده است. [جهت تحقق این امر] ساخت چنین ناوی باید در دهه آینده میلادی آغاز شود. تجربه عملیاتی ناشی از استقرار جنگند ها در ایزومو بسیار ارزشمند و گرانبها خواهد بود و باعث میشود که ناو های جدید خیلی سریع تر جهت عملیات آماده شوند. منبع https://militarywatchmagazine.com/article/stealth-fighters-on-the-izumo-what-to-expect-from-japan-s-f-35-carrying-warships
  11. دکترین بهمن : رویه ی رزمی روش تجربی شهید باقری این روش به نام شهید شهید باقری که از مبدعین این روش است نام گذاری شده است.این روش که مبتنی بر اصول منطقی و تجارب پایه در نبرد با ضد انقلاب در کردستان و سال اول جنگ بود که به کمک اصول منطقی از تجارب پایه دانش دفاعی انقلابی ساخته می شد. مستند سازی تجارب و مفهوم سازی تجربی و توسعه دانایی از محور های اساسی این روش به شمار می آید. اندیشه دفاع انقلابی با محور های چهارگانه اندیشه ، ایمان ، مردمی کردن دفاع و فناوری و اصول منطقی چهار چوبی ذهنی را شکل داده بود که مفاهیم و معنای تجربی را تبدیل به یک دانش سازگار و منسجم می کرد. در کنار آن روش تحقیق و توسعه تجربی حکم روش و فرآیند تولید دانش دفاعی را بر عهده داشت. تلفیق با اصول دکترین بهمن برای طراحی عملیات در سازمان رزم مبتنی بر دکترین بهمن می بایست تجربیات از سطوح بسیار خرد یه دست می آمد، ابتدا مستند سازی و سپس تعمیم پیدا کند تا در سطوح بزرگتری به کار گرفته شوند. این یک فرآیند حلزونی بود که بر پنج پایه زیر استوانه بود : بدین ترتیب رویه رزمی دکترین بهمن با ترکیب شدن در روش تجربی شهید باقری شکل گرفت: ۱) تعمیم تجارب از سطوح خرد به سطوح کلان. ۲) تلفیق تجارب و مفاهیم تجربس و تولید دانش دفاعی و گسترش آن در ابعاد اجتماعی و سیاسی و کسب توانایی اداره و برنامه ریزی عملیاتی در صحنه نبرد. ۳) ارتقا دانش دفاعی از سطح تاکتیکی به عملیاتی با اضافه کردن بخش های آفندی و لجستیکی در سطح عملیات منطقه ای. ۴) اضافه کردن دانش استراتژی نظامی و برقراری روابط منطقی بین سلسله عملیات های متوالی و اهداف دفاعی و سیاسی جنگ. ۵) نوآوری و خلاقیت برای حفظ غافلگیری استراتژیک و بهبود نتایج ۶) استفاده از روش یک گام عملیات - یک گام عملیات رزمی : در این روش عملیات از یک نقطه و در یک سطح محدود شروع ولی به مرور گسترده تر می گردید. به طوریکه نه تنها دور عملیات کاملا حفظ می شد ؛ بلکه دشمن نیز در این روند جدید تعادل و کنترل خود را از دست می داد. نتیجه اجرا ی این دکترین عملیات هایی نظیر ثامن الائمه (ع) بود. این دکترین توانست طی یک مدت کوتاه پیروزی های بزرگی به دست آورد و هدف اول کشور یعنی آزاد سازی مناطق اشغالی را محقق سازد. s8.picofile.com/file/8344735142/sadeghi1.jpg دکترین بهمن در دوران شکست ها و عدم الفتح ها دلایل ناکامی این دکترین در عدم الفتح ها و شکست ها به ادعا ی محسن رضایی ۱- استراتژس جنگ پس از آزادی خرمشهر تغییر کرد و به یک استراتژی سیاسی برای پشتیبانی از دیپلماسی تبدیل شد . ( جنگ عمدتا تا حد یک عملیات برای پشتیبانی از دیپلماسی تبدیل شد) ۲- پایان دوره فرماندهی مشترک ارتش و سپاه و شرکت هر کدام در عملیات های مستقل ۳- این شکاف به وجود آمده باعث دخالت بیشتر گروه سیاسی شد و باعث شد که گروه سیاسی علاوه بر سایر بخش ها ، به عنوان هماهنگ کننده ارتش و سپاه و در اواخر جنگ به عنوان جانشین فرماندهی کل قوا ایفای نقش کند. ۴- تغییر استراتژی صدام : صدام در این دوره دست به یک دفاع آهنین زد و با نشان دادن ایران به عنوان یک تهدید منطقه ای ، کمک گرفتن از کشور های منطقه و جهان را افزایش داد. او جنگ متجاوزگرانه را جنگی دفاعی جلوه داد و به این بهانه از پذیرش صلحی عادلانه سر باز زد و توانست موازنه قوا را به نفع خود تغییر دهد. ۵- تغییر آرایش دفاعی ارتش عراق ( به کار گیری استراتژی دفاع متحرک) ۶- منابع و امکانتی که در اختیار نیرو های مسلح قرار میگرفت صرفا برای ترمیم و نگهداری نیرو های مسلح کفایت می کرد و برای توسعه توازن دفاعی ، امکاناتی در اختیار نمی گرفت. s9.picofile.com/file/8344749300/1316954625_khoram2.jpg * به این ترتیب اصل یک گام عملیات - یک گام افزایش توان رزمی از دستور خارج و دکترین بهمن کنار گذاشته شد. s8.picofile.com/file/8344749326/infographic_analytic_elements_1084_11.jpg اصلاح دکترین بهمن برای فرار از بن بست حاصل از ناکامی ها الف) اصل یک پارچگی با کوچک شدن خود بازسازی گردید. مقرر شد سپاه و ارتش هر کدام بر اساس آموزه ها و اندیشه های خود ، جدا گانه و مستقل و با فرماندهی خود عمل کنند و دولتمردان هم مسئولیت بیشتری در اداره جنگ بر عهده گیرند تبعات : با این عمل توان رزمی نیرو ها کاهش یافت و در دراز مدت تبعاتی گریبانگیر جبهه ایران می شد اما برای راه اندازی مجدد ماشین تهاجمی کشور و عبور از بن بست پیش آمده نبوده ، چاره ی دیگری نبود. ب ) زمین های نبرد تعویض شد و عملیات های موفقی نظیر والفجر ۸ ، کربلا ی ۵ ، ... در طی دو سال به دست آمده و همچنین از یک استراتژی تلفیقی سیاسی - نظامی بهره گرفته شد. منابع کتاب گردان نهم ؛ جلد اول بررسی کارنامه عملیاتی گردان حبیب بن مظاهر ، نویسنده : گلعلی بابایی کتاب حکایت آن مرد آسمانی ؛ خاطراتی از زندگانی شهید احمد کاظمی ، چاپ اول ، صفحه ۴۱-۴۲ فصلنامه نگین ایران ، زمستان ۱۳۸۵ نشریه فرهنگ مدیریت ، شماره ۱۲ ، بهار ۱۳۸۵ لطفا پس از خواندن جهت شادی روح شهدای گردان حبیب بن مظاهر صلواتی قرائت فرمایید.
  12. سازماندهی سازمان رزم بر اساس دکترین بهمن محسن رضایی در پایگاه منتظران شهادت ( ساختمان گلف) همراه با افرادی همچون رحیم صفوی ، غلام علی رشید ، حسن باقری و ... نحوه شکل گیری سازمان رزم سپاه را برنامه ریزی میکردند. او نظریه ای ارائه داد که بر اساس آن ابتدا فرماندهان را انتخاب کرده و گردان ها تشکیل شوند. سپس گردان ها در عملیات بعدی تیپ و تیپ ها در عملیات بعد لشکر شوند. برخی به دلیل سختی جمع آوری نیرو های خوب با او موافق نبودند اما وی اطمینان داشت که با فرمان بسیج امام این مشکل برطرف خواهد شد. این ایام مصادف بود با روز های قبل از عملیات طریق القدس.بنابراین تشکیلات نظامی سپاه، بر عکس روند معمول ، ابتدا از نفرات فرماندهی شروع شد و به تریج و هنگام رزم به لشکر و سپاه تبدیل می شد. در دکترین بهمن آرایش نظامی بر اساس آدم ها و نفرات فرماندهی شکل میگیرد. اما روند معمول در دنیا بر عکس است. در حقیقت دو کار اساسی انجام شد : یکی در عملیات و دیگری در سازماندهی. در عملیات طرح ریزی سلسه وار صورت گرفت ؛ یعنی در حقیقت استراتژی نظامی شکل گرفت. دوم در سازماندهی ، سپاه رفته به دنبال اینکه یک سازمان رزم برای خودش دست و پا کند . این دو از اولین تحولات پس از عملیات ثامن الائمه (ع) است. محسن رضایی، دوره عالی جنگ؛ درس های تجزیه و تحلیل جنگ ایران و عراق، دافوس سپاه، ۱۹\۴\۱۳۷۴. انشأالله ادامه دارد ...
  13. بسم رب الشهدا و الصدیقین دکترین بهمن سپاه پاسداران در دفاع مقدس مقدمه در اوایل جنگ تحمیلی دو روش جنگ کلاسیک (توسط بنی صدر-ارتش) و جنگ چریکی (شهید چمران- ستاد جنگ های نامنظم) ناتوانی خود در رسیدن به اهداف مورد نظر کشور را نشان دادند. در آن زمان نیرو های مسلح ایران با چند مسئله اساسی رو به رو بودند: ۱) آزاد کردن توان رزمی ایران که در مقابل هجوم عراق و اشغال خاک سرزمینی ایران زمینگیر شده بود. ۲) بازسازی و تدارک توان رزمی ارتش و سپاه ۳) گسترش توان رزمی از طریق خلق توانایی های جدید انسانی و تجهیزاتی و تسلیحاتی. ۴) دستیابی به دکترینی عملیاتی ، اصول و قواعد رزمی که قادر باشد عملیات ها را از سطح خرد به کلان گسترش و سپس آنها را موفق و پیروز گرداند. ن دک حل مسائل فوق چه در بعد رزمی و چه در بعد طراحی عملیات به یک روش تحقیق جدید نیاز داشت. این روش جدید بر اساس توسعه تجربی و بر محور یادگیری شکل گرفت. توسعه دانایی به توسعه معرفت علمی ، دانش فنی ، مهارت انسان و فن آوری بستگی دارد ولی دستیابی به آن به روش تحقیق علمی و روش توسعه تجربی حاصل می شود. روش توسعه تجربی نیازمند یک چهارچوب فکری و اصول منطقی است که با کمک آن مستند سازی، درک و انتخاب مفاهیم تجربی، تعمیم ، تلفیق و تولید دانایی ، تکمیل تجارب و نوآوری و خلاقیت و همچنین توسعه دانش تجربی در یک مدل علمی انجام پذیرد. در دفاع مقدس با کمک اندیشه دفاعی انقلابی و روش توسعه تجربی (( شهید باقری)) ، تجارب جنگ در سال اول به صورت اصول و قواعد رزمی یک نبرد نامتقارن درآمد و با کمک دکترین بهمن توانست سرزمین های اشغالی ایران را آزاد و با اصلاحاتی که بعد ها در آن صورت پذیرفت ، در نهایت جنگ را به پایان برساند. انشاءالله ادامه دارد ...
  14. سلام علیکم یک سوال خدمت اساتید داشتم(مخصوصا جناب mr9) چی شد که نیروهای مسلح ما از اقارب و تیام و ذوالفقارهای ناکام و ..... به سمت پروژه کاربردی تر و نسبت به وضع موجود تا حدودی نواورانه و بی سابقه ای به نام کرار بره؟(ایضا شامل پروژه هایی مثل اون امرپ معروف,ارتقای نفربر براق و سیستم پیروز و ..... که با تمام نقاط ضعف و معایبشون در سیستم نیروهای مسلح ما ادوات یا اپگرید هایی بیسابقه و بدیع بشمار می روند) ایا صرفا به دلیل تجربه های بدست امده از جنگ سوریه هست؟(پیروی اون جمله ای که از ارنست سوئینتون نقل قول کردید) ایا این تغییر و تحولات عمیق و شامل تغییر نگرش ها و راهبردها هم میشود یا صرفا یک واکنش مقطعی است و با فروکش کردن جنگ,کم رنگ میشود؟ بعد اینکه میشود امید داشت که این تغییرات را در سایر بخش های نیروهای زمینی(نزاجا و نزسا) دید یا صرفا شامل بخش زرهی هست؟
  15. سلام علیکم وزیر دفاع در حال وارد شدن به کابین سوخو 27 فلنکر تیم اکروجت شوالیه روس میباشند http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1395/08/26/13950826001152_PhotoL.jpg http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950820000110
  16. بسم الله الرحمن الرحیم دلیل علاقه قرارگاه خاتم الانبیا برای استفاده از دولانچر از چهارلانچر ممکن(باز کردن دو لانچر دیگر)چیه؟اون از اس سیصد و اینم از تلاش و صیادها
  17. واقعا عالی بود,کیف کردم فقط یه چیزی که در متن برای من ایجاد سوال کرده مسئله هدف قرار گرفتن جنگنده ها و هواپیماهای ترابری در حال نشست و برخاست(به طور کلی نزدیک فرودگاه)هستش,این فرودگاه فرودگاه خاصی بوده(اسمش رو لطفا ذکر کنید) یا بقیه فرودگاه های مورد استفاده شوروی همچین مشکلی داشتند؟بعد اینکه چه طور ارتش سرخ چرا امنیت اطراف این فرودگاه ها رو تامین نکرده بود که همچین مسائلی پیش امد؟