ALI

تانک اصلی میدان نبرد T-54/T-55 ( شامل تمامی نسخه ها )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

ایران چه تعداد تانک تی-55 داره؟


[color=darkblue]

توجه شما دوست گرامی را به بند ششم از قوانین سایت دعوت می کنم.[/color]



[color=red]
[b]
6- خیلی مهم: از ارائه آمار و اطلاعات طبقه بندی شده درباره نیروهای مسلح کشور جدا اجتناب کنید.
اگر مطلب یا مقاله ای در این باره دارید قبل از ارسال در انجمن آنرا به یکی از اعضای شورای سایت در pm ارسال کنید تا بررسی شود.
ارسال سرخود آمار و اطلاعات نظامی و مخصوصا آمار جدید (مثلا من میدونم ده تا آذرخش گذاشتن تو مشهد! ، یا یه سوخو27 تو اصفهان دیدم فردا عکسش رو میزارم!) درباره ایران ممنوع است. [/b][/color]


[color=darkblue]
لطفا از این گونه سوالات مطرح نکنید. با تشکر

Major_Gordon[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مقدمه

تانک T55 تانک افسانه ای شوروی بود . این تانک با استفاده از طرح تانک T34 ساخته شد و از سال 1951 رسما در ارتش سرخ شوروی مشغول خدمت شد . از این تانک بیش از 100000 دستگاه تولید شد و از این رو یکی از پرتولید ترین تانک های قرن بیستم به شمار می رود . این تانک در دوران جنگ سرد (به همراه تانک های T62 ) ستون فقرات یگان های زرهی ارتش سرخ را تشکیل می داد . در اوج جنگ سرد هزاران دستگاه از این تانک در بخش های شرقی اروپا (بیشتر از همه در اوکراین مستقر بودند) مستقر شده بودند و آماده بودند که در صورت بروز جنگ به سمت اروپای غربی سرازیر شوند . در این دوران کشورهای هم پیمان با شوروی و همچنین کشورهایی که از تسلیحات شرقی در نیروهای نظامی خود استفاده می کردند ، این تانک را در مقیاس وسیع به خدمت گرفتند . این تانک هنوز هم در کشورهای زیادی ( از جمله ایران ) مشغول به خدمت است . برخی از کشورها این تانک را مورد بهسازی قرار داده اند و از آن در نقش تانک پشتیبانی استفاده می کنند . برخی دیگر از کشورها نیز آنرا به نفربر های سنگین تبدیل کرده اند و از آن در نقش نفربر استفاده می کنند . در این مقاله به بررسی تاریخچه عملیاتی این تانک افسانه ای ، که در طول عمر خدمتی خود تا کنون با تانک های مختلفی رو در رو شده است ، خواهیم پرداخت .




[align=center]
0000~1.jpg[/align]




1- انقلاب مجارستان

در 23 اکتبر سال 1956 مردم مجارستان که از سیاست های کمونیست ها ناراضی بودند سر به شورش گذاشتند و این شورش تبدیل به یک انقلاب بزرگ شد . در 25 نوامبر نیروهای ارتش سرخ به منظور حفظ نظام پرولتاریایی این کشور به سمت مجارستان و نیروهای انقلابی مجارستان حمله کردند . در این هجوم گسترده ، یگان های زرهی ارتش سرخ از تانک های T55 استفاده کرد . در این نبرد تعدادی از T55 ها در جریان نبردهای شهری به وسیله پرتاب کک تل مولوتوف از سوی انقلابیون مجاری دچار آسیب دیدگی شدند . در این نبرد تعداد 4 دستگاه T55 توسط سلاح های ضد تانک انقلابیون منهدم شدند . در جریان این جنگ یک دستگاه از این تانک ها نیز به دست نیروهای انقلابی افتاد . جاسوسان انگلیسی که به طور فعال در این انقلاب نقش داشتند ، این تانک غنیمت گرفته شده را به سفارت خانه بریتانیا منتقل کردند و سپس آنرا مورد بررسی قرار دادند تا از نقاط قوت و ضعف تانک حریف اطلاع حاصل کنند .


تی 55 در مجارستان

thumb_T55_-_MAJ.jpg


2- جنگ ویتنام

در این جنگ که مابین ویتنام شمالی (کمونیستی) و ویتنام جنوبی رخ داد ، ارتش ویتنام شمالی از تانک های T34 ، T55 و تانک های سبک ساخت شوروی استفاده می کرد . در مقابل ارتش ویتنام جنوبی از تانک های M48 پاتن و نمونه های جدیدتر شرمن استفاده می کرد . آمریکا و متحدانش برای جلوگیری از نفوذ کمونیسم در ویتنام جنوبی وارد این کشور شدند . آمریکا و متحدانش در این نبرد از تانک های M48 ، M60 ، Centurion و تانک M551 Sheridan استفاده می کردند . در این نبرد بزرگترین رقیب تانک های T55 ویتنام شمالی ، تانک های Centurion بودند . تانک های Centurion به لحاظ دارا بودن زره قوی و توپ 105 میلیمتری قویتر نسبت توپ 100 میلیمتری تانک T55 دارای برتری نسبی بودند . هر چند که Centurion ها نیز نتوانستند در برابر T55 ها کار چندانی از پیش ببرند . در جریان جنگ ویتنام تعداد 16 دستگاه تانک M551 Sheridan آمریکایی توسط آتش مستقیم T55 های ویتنام شمالی منهدم شدند (آمار منتشر شده توسط پنتاگون) . از آمار دقیق تانک های M48 منهدم شده توسط T55 اطلاع دقیقی در دست نیست . تانک های T55 ویتنام شمالی نیز بیشتر توسط هلیکوپترها ، جنگنده ها و تانک های Centurion منهدم می شدند . هر چند در جریان جنگ ویتنام تانک T55 تلفات بالایی داشت ولی توانست ضربات سنگینی به نیروهای دشمن وارد آورد . نمونه بارز آن حمله گسترده و غافلگیرانه ، ویت کنگ ها به کمک تانک های T55 به مواضع آمریکایی ها در منطقه Danang می باشد که در این حمله 65 نیروی آمریکایی اسیر شدند و تعداد 8 دستگاه تانک M41 Bulldog توسط ویت کنگ ها به غنیمت گرفته شد .



تی 55 در ویتنام

thumb_NVA_pose_for_picture_in_Presidenti



3- جنگ شش روزه

در جریان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل ، نیروی زمینی ارتش مصر و سوریه از تانک T55 استفاده می کرد . در مقابل ارتش اسرائیل از تانک های M48 ، Centurion MK1 ، M60 و نمونه های بهسازی شده تانک شرمن استفاده می کرد . در جریان این نبرد ، اسرائیل به صورت همه جانبه از کمک های تسلیحاتی و فنی و اطلاعاتی آمریکا و متحدانش برخوردار بود . همچنین برتری هوایی که از آن اسرائیل بود ، باعث شد که یگان های زرهی اعراب نتوانند به مقابله یگان های زرهی اسرائیل بپردازند . در درگیری شدیدی که بین یگان های زرهی اسرائیل و اعراب رخ داد ، در صحرای سینا تعداد 34 دستگاه تانک T55 مصر به دست اسرائیلی ها افتاد . همچنین در درگیری های بلندی های جولان نیز تعداد 39 دستگاه تانک T55 متعلق به نیروهای سوریه به دست اسرائیلی ها افتاد . در سایر درگیریهای پراکنده تعدادی از تانک های سوپر شرمن و Centurion اسرائیل نیز توسط T55 های اعراب منهدم شد . در مجموع تقابل یگان های زرهی طرفین این جنگ به واسطه برتری هوایی و اطلاعاتی اسرائیل ، به سود اسرائیل تمام شد .


تی 55 در سینا ارتش مصر

thumb_T-55_icon.jpg




4- درگیریهای فرسایشی کانال سوئز

پس از پایان یافتن جنگ شش روزه ، یگان های زرهی اسرائیل و مصر بارها در صحرای سینا با هم مواجه شدند . شوروی و کشورهای عربی از مصر پشتیبانی می کردند . ارتش اسرائیل از تانک های M48 و M60 و Centurion استفاده می کرد . در مقابل ارتش مصر از تانک T55 استفاده می کرد . در جریان این درگیریهای فرسایشی که تا آگوست سال 1970 نیز ادامه یافت ، مصر موفق شد به کمک تانک های T55 خود ضربات سنگینی بر یگان های زرهی اسرائیل وارد آورد . علی رغم اینکه تبلیغات گسترده ای بر روی تانک های Centurion صورت گرفته بود و آن را برتر از T55 های اعراب معرفی کرده بودند ، ولی در این درگیری ها ، تانک های Centurion اسرائیل نتوانستند در برابر تانک های T55 اعراب کاری از پیش ببرند .


تانک پاتن متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی منهدم شده توسط تی 55 های ارتش مصر

thumb_800px-Destroyed_m60.jpg




5- جنگ یوم کیپور

در جریان جنگ یوم کیپور که بین اسرائیل از یک سو و سوریه و مصر و اردن و عراق از سویی دیگر رخ داد ، باز هم T55 اعراب بود که فاتح میدان بود . اما برتری هوایی اسرائیل و پشتیبانی موثر کشورهای غربی از اسرائیل باعث شد که برتری زمینی اعراب در این جنگ از بین برود . در جریان این جنگ تعداد 75 دستگاه T55 متعلق به سوریه و همچنین 90 دستگاه T55 متعلق به مصر توسط اسرائیلی ها غنیمت گرفته شد . اسرائیلی ها این تانک های غنیمتی را مورد بهسازی قرار دادند و نزدیک به ده سال از آنها استفاده کردند . T55 های بهسازی شده توسط اسرائیل با نام تیران 5 شناخته می شدند . پس از سال 1980 ارتش اسرائیل با روی کار آمدن تانک مرکاوا ، تانک های T55 غنیمتی خود را تبدیل به نفربر کرد . این نفربرها با نام Achzarit شناخته می شوند .


ستون زرهی تی 55 های سوری

thumb_800px-T-54-2_Morozov.jpg



6- جنگ ایران و عراق

تانک T55 یکی از اصلی ترین تانک های ارتش عراق در تجاوز به ایران بود . تا زمانی که نیروهای ایرانی به RPG7 مجهز نشده بودند ، این تانک ها بسیار برای نیروهای ایران ایجاد زحمت کرده بودند . اما پس از آنکه نیروهای ایران به راکت انداز RPG7 مجهز شدند عرصه را بر این تانک تنگ کردند و دیگر این تانک همچون سابق توان پیشروی در خاک ایران را نداشت. هر چند که تا پایان جنگ این تانک ستون فقرات لشکر های زرهی عراق بود و در موارد بسیاری باعث آزار رزمندگان ایرانی می شد.


تی 55 عراقی

thumb_800px-An_Iraqi_T-54%2C_T-55_or_Typ


thumb_800px-Destroyed_Iraqi_T-55_on_high




7- جنگ اول خلیج فارس

در این جنگ که آمریکا و نیروهای ائتلاف برای بیرون راندن عراق از کویت ترتیب داده بودند ، نیز T55 حضوری فعال داشت . در جریان این جنگ نیروهای ائتلاف از تانک های مدرنی مثل M1A1 و چلنجر 2 استفاده می کردند . اما در مقابل ، ارتش عراق از تانک های T55 (اکثریت) ، T62 و T72 استفاده می کرد . در جریان جنگ اول خلیج فارس تانک T55 یک بازنده بود و در برابر تانک های جدید و مدرن غربی حرفی برای گفتن نداشت . در جریان این نبرد یک دستگاه تانک چلنجر 2 انگلیسی توانست یک T55 عراقی را در جاده کویت به بصره از فاصله 5200 متری مورد اصابت قرار دهد . البته می بایست این نکته را مورد توجه قرار داد که بخش اعظمی از توان زرهی ارتش عراق توسط هلیکوپترهای آپاچی و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک A10 Warthag نابود شد و تانک های نیروهای ائتلاف نقش کمی در انهدام تانک های عراقی داشتند .


تی 55 عراقی منهدم شده در عملیات توفان صحرا

thumb_800px-Destroyed_Iraqi_T-55_on_high

8- سایر درگیریها

در جریان درگیریهای اوگاندا و زامبیا در سال 1978 ، معمر القذافی ، رهبر لیبی که از طرفداران ایدی امین (دیکتاتور اوگاندا) بود ، تعدادی از تانک های T55 ارتش لیبی را به حمایت از وی به اوگاندا فرستاد . این تانکها در خط مقدم درگیریها با تانزانیا شرکت داشتند . در جنگ ها و ناآرامی های شرق اروپا نیز این تانک نقش فعالی را بر عهده داشته است . در جنگ های یوگسلاوی این تانک به وفور مورد استفاده قرار گرفت . مثل جنگ ده روزه یوگسلاوی ، درگیری های کروات ها در منطقه بالکان ، جنگ بو سنی و هرز گوین که در آن از T55 در مقیاس وسیعی استفاده شد . در سال 2009 نیروهای نظامی سریلانکا از T55 برای مقابله با ببر های تامیل استفاده کردند که در جریان این درگیری یک دستگاه از این تانک ها منهدم شد . در جریان جنگ آفریقای جنوبی و آنگولا نیز از T55 استفاده شد . در این درگیری ها تعداد زیادی از T55 های آنگولا در مصاف با تانک های Olifant و موشک های ضد تانک آفریقای جنوبی منهدم شدند . در درگیری های مرزی اتیوپی و سومالی نیز از این تانک توسط ارتش اتیوپی استفاده شد . در سال 2011 نیز مبارزان مخالف معمر القذافی در لیبی به تعدادی از این تانک ها دست یافتند و از آن علیه نیروهای قذافی استفاده کردند . نیروهای قذافی نیز از این تانک علیه مبارزان استفاده می کند .


تی 55 در لیبی توسط مخالفان قذافی

thumb_750px-People_on_a_tank_in_Benghazi



تیران 5

thumb_T-54-.jpg



تی 55 های مدرنیزه شده ایران

thumb_IMAGE634303494665430000%7E0.jpg

thumb_T_-72_S%7E0.jpg



وضعیت فعلی تانک T55

این تانک هنوز هم در کشورهای زیادی استفاده می شود . اغلب کشورهای دارنده این تانک آنرا مورد مدرنیزاسیون قرار داده اند و قابلیت های آنرا برای نبردهای امروزه بهبود بخشیده اند . امروزه از این تانک تنها در نقش تانک سبک پشتیبانی استفاده می شود . امروزه روسیه با داشتن هزاران دستگاه T55 ، بزرگترین دارنده این تانک به شمار می رود . روسیه از این تانک های بر جای مانده به دو شکل استفاده می کند :
1- به شکل نفربر ، که در این شکل برجک تانک و تجهیزات اضافی داخل آن حذف شده است . با افزودن زره های کمپوزیتی و واکنشگر ، مقاومت زرهی آن بسیار افزایش یافته . موتور آن نیز تعویض شده است و با طراحی مجدد داخل تانک به منظور حمل نفرات ، تانک T55 را تبدیل به نفربر سنگین و ایمن BTR – T کرده است .
2- به شکل تانک پشتیبانی ، که در این شکل موتور تانک تعویض شده است و با نصب زره های جدید K5 قابلیت های تحرک و استقامت تانک به میزان زیادی افزایش یافته است .
اسرائیل نیز از دارندگان این تانک به شمار می رود . در سال 1980 با روی کار آمدن تانک های مرکاوا به تدریج T55 های اسرائیل تبدیل به نفربر های سنگین و قدرتمند Achzarit شدند . نیروی زمینی هند در حال حاضر حدود 600 دستگاه T55 به صورت فعال در اختیار دارد و نزدیک به 1000 دستگاه دیگر در حالت رزرو قرار دارند . پاکستان نزدیک به 2000 دستگاه از این تانک را در اختیار دارد که در سال 2006 همگی آنها از خدمت خارج شدند و به حالت رزرو در آمدند . ایران نیز به تعداد نامعلوم از این تانک در اختیار دارد . بنا به اعلام رسمی وزارت دفاع ، این تانک ها در ایران به سامانه جدید کنترل آتش مدل EFCS-3 مجهز شده اند . همچنین توپ 100 میلیمتری این تانک با یک توپ 105 میلیمتری مدل M68 (توپ نصب شده بر روی تانک M60 که در اختیار ایران قرار دارد) تعویض شده است و با نصب زره های واکنشگر بر روی بدنه تانک ، توانایی های رزمی تانک به میزان زیادی افزایش یافته است .


در ادامه تصاویری دیگر از این تانک ارائه خواهد شد.

نویسنده : علی محمدی

منبع : مجله جنگ افزار / شماره 78

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستتون درد نکنه
همشو خوندم( به عبارتی خسته نباشید)
حالا این EFCS-3 خوب هست؟ چقدر جدیده؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علی جان یه موشک مثل اسنایپر هست که میشه از تو لوله های 105 شلیکش کرد،


اطلاعاتی ازش دارید؟ من یه زمانیتو یه کاتالوگ دیدم یادم نموند نگهش دارم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علي جان دستت درد نكنه ! icon_cheesygrin

نكته جالب اينه كه اگر اين تي 55 ها تبديل به نفربر بشن واقعا مفيد خواهند بود ، چون ایمنی که ایجاد میکنند واقعا عالی هست و ما هم باید بریم یه 1000 تا تی 55 از اینور و اونور گیر بیاریم و بکنیمشون نفربر ! با برداشتن برجک و یکسری اصلاحات تانک به مقداری سبک میشه که میتونیم زره های نسل جدید درش به کار ببریم ! :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تانك خوبيه فقط نمي دونم چرا با ككتل مولتف اسيب ديده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون علی آقا از مقالات خوبتون
این عکسی که از T55 بهینه سازی شده ایرانی گذاشتید
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_T_-72_S~0.jpg[/img]
icon_cheesygrin
به اسم t72s ذخیره شده (به نظر خودم هم t72)که با تا t55 فرق داره درست نمی دونم ولی ایران انگار t55 های مدرنسازی شدش را با t72z نامگذاری کرده

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یادش به خیر قدیما که روزنامه ایران در زمان دولت خاتمی مدام مقاله دفاعی امنیتی منتشر میکرد فرمانده وقت ارتش خبرهای بسیار مسرت بخشی رو پخش کرد که عملا تمامی تی 55 های ایرانی ارتقا یافتند به مدل های بالاتر

عکسیم که دوستان گذاشتند تقریبا درسته هرچند چند شایعه مختلف راجبه عکسه من شنیدم و دیدم هرکی یه مدل تانک اسمشو میزاره ولی قطعا حداقل از 10 سال پیش تاکنون ایران توانایی ارتقا کامل تی 55 به مدل های مدرنیزه تر به خصوص از نظر زره و موتور رو داشته و داره

در زمان جنگ کلی از این تانک ها نصیب ما شد به صورت غنیمتی


تشکر علی جان

خوشحالیم که تونستی تو جنگ افزار بشی یک رکن

یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ممنون علی آقا از مقالات خوبتون
این عکسی که از T55 بهینه سازی شده ایرانی گذاشتید
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_T_-72_S~0.jpg[/img]
icon_rolleyes
به اسم t72s ذخیره شده (به نظر خودم هم t72)که با تا t55 فرق داره درست نمی دونم ولی ایران انگار t55 های مدرنسازی شدش را با t72z نامگذاری کرده[/quote]

این تی 72 عادی هست که توی ایران ارتقا داده شده. تی 72 اس همون تی 72 هست که توی ایران ساخته میشه.

یک نفر هم پرسیده بود EFCS 3 خوبه یا نه. خوب این سیستم مدرنه. ولی اصلا به پای سیستم های جدید نمیرسه. ایران اونو تحت عنوان KAT-72 کپی کرده. میتونید توی مدلکس پیداش کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]با تشکر از توجه دوستان


[quote]علی جان یه موشک مثل اسنایپر هست که میشه از تو لوله های 105 شلیکش کرد،


اطلاعاتی ازش دارید؟ من یه زمانیتو یه کاتالوگ دیدم یادم نموند نگهش دارم[/quote]


فکر کنم تنها موشکی که دارای مکانیسمی مثل اسنایپر است و از لوله های 105 میلیمتری شلیک می شود ، لاهات است.

موشک لاهات در دو نوع 105 و 120 میلیمتری در دسترس است و قابلیت شلیک از توپهای 105 میلیمتری را دارد.

موشک 105 میلیمتری دیگری را نمی شناسم.



LAHAT از نوع 105 میلیمتری

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/lahat_blast%7E1.jpg[/img]


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/lahat-load.jpg[/img]


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/29814.jpg[/img]




البته یک پرتابه 105 میلیمتری با نام m913 نیز در ارتش آمریکا وجود دارد که از نوع rocket assistant است و دارای موتور راکتی است.

ولی این نمونه یک پرتابه توپخانه ای به شمار می رود و مخصوص استفاده در سیستم های توپخانه ای 105 میلیمتری

است و قابلیت استفاده در تانک را ندارد.


M913

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/m913_105mm_usafas%7E0.jpg[/img]



[quote]نكته جالب اينه كه اگر اين تي 55 ها تبديل به نفربر بشن واقعا مفيد خواهند بود ، چون ایمنی که ایجاد میکنند واقعا عالی هست [/quote]


بله دقیقا

به نظر من امن ترین نفربر جهان ، نفربر NAMER ساخت رژیم صهیونیستی است که با استفاده از شاسی مرکاوا 4

ساخته شده است و از نظر حفاظت زرهی در حد مرکاوا 4 است. پس از آن امن ترین نفربرهای جهان نفربرهایی است

که با استفاده از شاسی تی 55 ساخته می شوند. به عنوان مثال btr - t

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/btr_t%7E0.jpg[/img]



[quote]
تانك خوبيه فقط نمي دونم چرا با ككتل مولتف اسيب ديده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!![/quote]


احتمالا آتش ککتل مولوتوف باعث سوختن خدمه شده است و یا اینکه از بالای تانک بر سرش فرود آمده و باعث

آتش گرفتن داخل تانک شده است. والا به تانکی مثل تی 55 نمی توان با ککتل مولوتف صدمه زد.


[quote]
به اسم t72s ذخیره شده (به نظر خودم هم t72)که با تا t55 فرق داره درست نمی دونم ولی ایران انگار t55 های مدرنسازی شدش را با t72z نامگذاری کرده[/quote]


بله حق با شماست ، اشتباه در تصویر گذاری بود.


[quote]
خوشحالیم که تونستی تو جنگ افزار بشی یک رکن[/quote]


صد البته با کمک و همکاری شما بود

واقعا از شما ممنونم[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان ویدئوی کوتاه زیر را ببینید.

http://isherwood.persiangig.com/audio/T55.flv

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از شما
آیا روی تانکهای موشک های ضد هوایی برای درگیر شدن با بالگردها نصب میشد ؟؟
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون سینا جان :rose: :rose: :rose:

بسیار روان و کاربر پسند به تحریر در آمده بود که جا داره از شما تشکر کنیم

ایکاش سیستم های جدید که به این تانک اضافه شدن رو یجورایی وارد میکردیم و تی 55 هامون رو بهتر بهینه سازی میکردیم واقعا تانک پشتیبانی سطح اولیست (البته فکر میکنم از تانک های میدان اصلی نبرد ما هم قویتره!!!)
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسیار ممنون جناب گوبلز، واقعا تاپیک فوق العاده ای بود!

قیمت کل تانک همینقدره دیگه؟ یا هزینه اپگرید کردن میشه انقدر؟ (چقدر هم انصافا قیمتش خوبه)
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط 951
      تاپیک جامع تحولات زرهی در نیروهای نظامی ایران
       
      با سلام
      این تاپیک برای ثبت نظرات و پیشنهادات علمی و عملی در خصوص تجهیز نیروهای زمینی ایران به یک تانک اصلی میدان نبرد برای جنگهای نوین ایجاد گردیده است .
       
       
      پلتفرم های موجود در نیروهای نظامی ایران به شرح زیر میباشند که هر کدام میتوانند در صورت برخورداری از مشخصات لازم بستر ی برای توسعه تانک اصلی میدان نبرد برای کشورمان باشند .
       
      ام۴۷ پاتون
       

      ام۴۷ پاتون یک تانک متوسط آمریکایی بود که با پیشرفت طرح تانک ام۴۶ پاتون در اوایل دهه ۱۹۵۰ ساخته شد. این تانک به عنوان تانک اصلی نیروی زمینی و تفنگداران دریایی و جایگزین تانک‌های ام۴۶ و ام۴ شرمن وارد ارتش آمریکا شد اما در این ارتش در هیچ جنگی شرکت نکرد.
      ام۴۷ تنها پس از چند سال با ساخت تانک پیشرفته‌تر ام۴۸ پاتون از استاندارد خارج شد و در اختیار متحدان آمریکا قرار گرفت و در جنگ‌های متعددی از جمله توسط اردن در جنگ شش‌روزه علیه اسرائیل، توسط پاکستان در جنگ‌های هند و پاکستان، از سوی ترکیه در حمله سال ۱۹۷۴ ترکیه به قبرس، توسط ایران در جنگ ایران و عراق و در خدمت استقلال‌طلبان کروات در جنگ استقلال کرواسی شرکت داشت.
       
      ام۴۸ پاتون
       

      ام۴۸ پاتون یک تانک متوسط آمریکایی بود که سومین و آخرین تانکی به شمار می‌رفت که به نام ژنرال جرج پاتون فرمانده سپاه سوم ایالات متحده در جنگ جهانی دوم و از هواداران کاربرد تانک در میدان نبرد، نامگذاری شد. البته ام۶۰ تانکی که بعد از ام۴۸ طراحی و تولید شد هم به طور غیر رسمی ام۶۰ پاتون نامیده می‌شود. طراحی ام۴۸ بر اساس پیشرفت و توسعه ام۴۷ پاتون تانک متوسط قبلی آمریکایی ها صورت گرفت و شباهت ظاهری زیادی با آن دارد اما از نظر ساختار کلی تانکی متفاوت و مستقل است.
       
      ام۶۰ پاتون
       

      ام۶۰ پاتون نخستین تانک رزمی اصلی آمریکایی بود که در سال ۱۹۶۰ تولید شد و سال‌ها مورد استفاده آمریکا و متحدان آن در جنگ سرد قرار داشت. ام۶۰ هرچند در ارتش آمریکا با ام۱ آبرامز جایگزین شده اما استفاده از آن هنوز در بسیاری از کشورها ادامه دارد.
      طراحی ام۶۰ بر اساس تانک متوسط ام۴۸ پاتون صورت گرفت که تا پیش از تولید ام۶۰ تانک اصلی ارتش آمریکا بود. پیشرفت‌های ام۶۰ نسبت به‌ام۴۸ شامل استفاده از توپ نیرومندتر ۱۰۵ میلی‌متری به جای توپ ۹۰ م‌م ام۴۸، استفاده از چرخ‌های آلومینیومی به جای فولادی، زره قوی‌تر و ضخیم‌تر، موتور دیزلی قوی‌تر با توان ۷۵۰ اسب بخار، و افزایش برد عملیاتی به ۴۸۰ کیلومتر می‌شد.
       
      چیفتن
       

      چیفتن (به انگلیسی: Chieftain) نوعی تانک اصلی میدان نبرد بریتانیایی است که از سال ۱۹۶۵ وارد نیروی زمینی بریتانیا شد. هنوز نیز در نیروهای مسلح اردن و ایران از آن استفاده می‌شود.
      طراحی چیفتن بر پایه گروهی از تانک‌های بریتانیایی انجام شد که از ماتیلدا ام‌کا ۲ در سال ۱۹۳۹ (با توپ ۴۰ میلی‌متری) آغاز شده و با تانک‌های کرامول (۵۷ و ۷۵ میلی‌متر)، کومه (۷۶ میلی‌متر) ادامه یافته و در پایان به تانک موفق سنچوریون (۷۶، ۸۳ و ۱۰۵ میلی‌متر) می‌رسد. چیفتن با پیشرفت این طرح ساخته شده و جایگزین تانک متوسط سنچوریون و تانک سنگین کانکوئرر به عنوان نخستین تانک اصلی میدان نبرد نیروی زمینی بریتانیا شد. تولید تانک چلنجر ۱ که بر پایه پیشرفت تانک چیفتن صورت گرفته بود از سال ۱۹۸۳ آغاز و در سال ۱۹۹۵ به‌طور کامل جایگزین چیفتن شد. تولید چلنجر ۲ هم در سال ۱۹۹۸ با توسعه چلنجر۱ آغاز شد. چیفتن از پیشرفته‌ترین تانک‌های عصر خود به‌شمار می‌آید که قدرتمندترین توپ و سنگین‌ترین زره را در بین همه تانک‌های آن هنگام را داشت. اما در برابر آن، توانایی تحرک و سرعت آن کاهش یافته بود.
       
      تی-۵۵
       

      تی-۵۴ یا تی ۵۵ نوعی تانک اصلی میدان نبرد ساخت شوروی است که نخستین پیش‌نمونهٔ آن در سال ۱۹۴۵ تولید شده و تولید انبوه آن از سال ۱۹۴۷ آغاز و به سرعت به مهمترین تانک جنگی ارتش سرخ شوروی و کشورهای عضو پیمان ورشو و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا تبدیل شد.
      تی-۵۴ بیش از هر تانک دیگری در طول تاریخ تولید شده و برآورد می‌شود که در حدود ۸۶ تا ۱۰۰ هزار دستگاه از مدل‌های مختلف آن در کشورهای مختلف تولید شده باشد. این تانک از زمان آغاز تولید خود تاکنون شاهد بهینه‌سازی‌ها و اصلاحات متعددی بوده‌است. تی-۵۵ مهمترین بهینه‌سازی تی-۵۴ به شمار می‌رود که در سال ۱۹۵۸ وارد ارتش شوروی شد؛ برخورداری از سیستم محافظتی در برابر حملات اتمی-میکروبی-شیمیایی، حذف تیربار قسمت راننده، نصب موتور قوی‌تر (۵۲۰ به ۵۸۰ اسب بخار) و افزایش ظرفیت مهمات توپ اصلی تانک (از ۳۴ گلوله به ۴۳ گلوله) مهمترین تفاوت‌های آن بودند. این تانک علاوه بر شوروی در لهستان، چکسلواکی، چین (با عنوان تایپ ۵۹) هم تولید می‌شد.
       
      تی-۶۲
       

      تی-۶۲ نوعی تانک رزمی اصلی ساخت شوروی است که بر اساس پیشرفت طرح تانک‌های خانواده تی-۵۴/۵۵ طراحی شده و تولید آن از سال ۱۹۶۱ آغاز شد. این تانک به تدریج جای تانک‌های تی-۵۴ را در واحدهای زرهی و موتوری ارتش سرخ گرفته و تولید آن در شوروی تا سال ۱۹۷۵ ادامه یافت، تا اینکه در دهه ۱۹۸۰ با تانک‌های مدرن‌تر تی-۶۴، تی-۷۲ و تی-۸۰ در خطوط مقدم ارتش شوروی جایگزین شد.
      تی-۶۲ نخستین تانکی بود که از توپ بدون خان استفاده می‌کرد. تفاوت‌های اصلی این تانک با تی-۵۴ شامل شاسی طولانی‌تر و عریض‌تر، توپ بلندتر و پرقدرت‌تر و بدون خان ۱۱۵ میلی‌متری می‌شوند.
       
      تی-۷۲
       

      تانک تی-۷۲ یک تانک اصلی میدان نبرد است که تولید آن از اوایل دهه ۱۹۷۰ در شوروی آغاز شد. این تانک شباهت‌هایی با تانک قدیمی‌تر اما پیشرفته‌تر تی-۶۴ دارد. تی-۷۲ پس از تانک دیگر شوروی‌ها؛ تی-۵۴/۵۵ پرتیراژترین تانک تولیدشده پس از جنگ جهانی دوم است و در مجموع بیشتر از ۲۵ هزار دستگاه از آن ساخته شده و کماکان برای مشتریان خارجی تولید می‌شود که توسط ده‌ها کشور مورد استفاده قرار گرفته‌است. تانک تی-۹۰ مدل توسعه‌یافته تی-۷۲ و جدیدترین تانک ارتش روسیه محسوب می‌گردد. سلاح اصلی این تانک، یک قبضه توپ بدون خان کالیبر ۱۲۵ میلی‌متری از نوع ۲A46M است.
       
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
    • توسط bmyazdani
      تانک رزمی چلنجر 2


      Challenger 2 Main Battle Tank


      تانک چنلجر2 جدید ترین تانک زراد خانه ارتش انگلستان بحساب می آید که جایگزین سری تانک های چلنجر1 این کشور شده است.زره چابهام نسل جدید این تانک شهرت فراوانی دارد و در نتیجه مقاومت زیاد این زره، این تانک لقب مقاوم ترین تانک ناتو را یدک می کشد. تانک چلنجر2 علاوه بر ارتش انگلستان در ارتش عمان نیز عملیاتی است.
      طراحی و ساخت تانک چلنجر نخستین بار توسط کارخانجات اسلحه سازی سلطنتی انگلستان (ROF) انجام شد.
      طراحی تانک چلنجر نتیجه سفارشی از سوی ایران برای ساخت نمونه ی بهسازی شده ای از تانک چیفتن با نام پروژه ی شیر ایران بود. پس از درخواست ایران مبنی بر ساخت تانکی پیشرفته مشابه تانک چیفتن که در ارتش آن کشور در حال خدمت بود، کارخانجات اسلحه سازی سلطنتی انگلستان کار ساخت تانک را بصورت دو پروژه مجزا با مشخصه های FV4030/2(شیر1) و 4030/3(شیر2) آغاز کرد.اما در پی سقوط رژیم شاهنشاهی ایران عملاٌ سفارش ساخت این تانک از سوی ایران منتفی گردید. ظاهراٌ روند ساخت تانک جدید متوقف شده و پایان یافته بود ولی بعد ها وقایعی به وقوع پیوست که روند ساخت تانک را مجدداٌ احیا نمود.پس توقف پروژه ی مشترک تانک MBT-70 بعلت مشکلات مالی، ارتش انگلستان که به نتایج این پروژه بسیار امیدوار بود تصمیم گرفت تا پروژه تانک شیر ایران را از کارخانجات اسلحه سازی سلطنتی خریداری کند و آن را به عنوان گزینه ی اصلی خود برای ساخت یک تانک رزمی جدید ادامه دهد. با خرید این پروژه از سوی ارتش انگلستان این پروژه به پروژه چلنجر تغییر نام داد.
      تانک چلنجر1 دارای یک طراحی انقلابی بود که در آن از جدیدترین فناوری های نظامی عصر خود استفاده شده بود. یکی از معروفترین این فناوری ها زره چابهام بود که حفاظت به مراتب بیشتر از دیگر تانک ها به تانک چلنجر می بخشید. این زره هموژن نورد خورده (RHA) که ساختار آن بسیار پیچیده و محرمانه بود آنقدر پر قدرت بود که بعد از آن بعنوان استانداردی برای سنجش مقاومت زره دیگر تانک ها استفاده گردید. لازم به ذکر است که این زره در پروژه های دیگری همچون تانک آبرامز ایالات متحده نیز به کار گرفته شد که این امر توانایی بالای آن را ثابت می کند. اما زره خوب بتنهایی عامل برتری یک تانک رزمی به حساب نمی آید. این ادعا در مورد تانک چلنجر دقیقاٌ به اثبات رسید. در سال 1987 میلادی و طی رقابت زرهی اترش کانادا برای خریداری یک تانک زرمی جدید، تانک چلنجر در مقایسه با دیگر رقبای غربی اش آنچنان عملکرد وحشتناکی از خود بجا گذاشت که ارتش انگلستان نیاز خود را به یک تانک رزمی جدید را مطرح کرد. طی مراحل سنجش تانکهای رزمی شرکت کننده در مناقصه، تانک چلنجر1 در بین دیگر تانک های شرکت کننده بیشترین اصابت مستقیم در اثر گلوله ی دشمن را ثبت کرد که این امر مصیبت بار بود.این نقص به همراه سیستم های کنترل آتش و هدف یابهای ضعیف تانک باعث شد تا این تانک در بین دیگر رقابایش کند ترین سرعت آتش را داشته باشد.بدین ترتیب تانک چلنجر1 در انتهای جدول رده بندی تانک های رزمی شرکت کننده قرار گرفت. بعلت این حضور ضعیف، پیشنهاد ها به سوی بکار گیری ویژگی های منحصر به فرد تانکهای آبرامز ایالات متحده،لکلرک فرانسه و لئوپارد2 آلمان منعطف شد. سر انجام بخش طراحی سیستم های دفاعی شرکت ویکرز طراحی جدیدی از تانک را با نام چلنجر برگزید.اگرچه نام تانک جدید مشابه تانک قبلی بود ولی این تانک تنها چهار درصد با تانک قبلی وجه تشابه داشت و 150 مورد عملیات بهسازی بر روی آن انجام گرفته بود.
      علیرغم همه ی این مشکلات تانک چلنجر1 در نبردهایی همچون جنگ خلیج فارس و نبردهای بالکان بکار گرفته شد و عملکرد قابل قبولی در مقابل نمونه تانک های بلوک شرق از خود بر جای گذاشت. طی جنگ خلیج فارس 180 دستگاه تانک چلنجر1 به عربستان سعودی منتقل شد و در خطوط مقدم نبرد بکار گرفته شد. مقامات ارتش انگلستان ادعا کرده اند که واحدهای زرهی ارتش انگلستان توانسته اند تا 300 دستگاه خودروهای زرهی عراقی را بدون آسیب دیدگی حتی یک تانک چلنجر1 نابود نمایند.همچنین تانک چلنجر1 طی جنگ خلیج فارس از خود رکوردی بر جای گذاشت که در تاریخ نظامی تانکهای رزمی بی نظیر بوده است. این تانک موفق شد تا از فاصله چهار هزار متری یک دستگاه تانک عراقی را هدف قرار داده و منهدم نماید. لازم به ذکر است که تانک چلنجر1 در راستای ماموریت صلح بانی در بوسنی نیز بکار گرفته شده است. از سال 1998 روند جایگزینی تانک چلنجر1 با مدل بهسازی شده ی آن یعنی چلنجر2 آغاز گردید و تا سال 2002 میلادی به اتمام رسید.

      روند طراحی تانک چلنجر2 در آگوست 1989 میلادی به اتمام رسید و در فوریه سال 1990، اولین نمونه آزمایشی آن تکمیل گردید. در این نمونه ی آزمایشی ، از جدید ترین فناوری آنزمان استفاده شده بود.در اوایل آگوست سال 1990 هفت دستگاه نمونه آزمایشی و پس از آن دو دستگاه دیگر آماده گرید.از نه دستگاه نمونه آزمایشی، هفت دستگاه آن در لیدز و دو دستگاه دیگر در نیوکاسل ساخته شدند. همچنین یک برجک اضافی در لیدز ساخته شد تا از آن برای آزمایشات شلیک و اثر برخورد گلوله ی دشمن بر روی زره استفاده شود. این نمونه های آزمایشی از جهاتی با یکدیگر تفاوت داشتند ولی در همه ی آنها 156 مورد بهینه سازی انجام شده بود.عملیات بهسازی طوری طرح ریزی شده بود تا امکان انجام برخی از این بهسازی ها بر روی تانکهای چلنجر1 در محلهای نگهداری آنها امکانپذیر باشد.

      شرکت سیستمهای دفاعی ویکرز که در آنزمان مسئولیت پروژه را بر عهده داشت در سپتامبر سال 1990 تانک چلنجر2 را در معرض نمایش گذاشت. (لازم به ذکر است که بعد ها سرکت بی ای ایی سیستمز با خریداری شرکت ویکرز مسئولیت پروژه راعهده دار شد).

      پس از بررسی های انجام شده از سوی ارتش سلطنتی انگلستان این تانک برای خدمت در ارتش مناسب تشخیص داده شد. در ژوئن سال 1991 میلادی دولت انگلستان درخواست خرید 127 دستگاه تانک چلنجر 2و 13 دستگاه تانک آموزشی به ارزش 520 میلیون پوند را ارائه کرد.در سال 1993 تولید تانک در کارخانجات ویکرز در لیدز آغاز شد و اولین مرحله ی سفارش در جولای سال 1994 آماده تحویل گردید. در 16می سال 1994 ارتش انگستان آزمایشات تکمیلی تانک چلنجر2 را آغاز کرد. پس از اتمام آزمایشات متفاوت مقامات ارتش از عملکرد تانک ابراز رضایت کردند.در جولای سال 1994 وزارت دفاع انگلستان سفارش دیگری را برای خرید تانک ارائه کرد. این سفارش که ارزش آن بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون پوند بود شامل 259 دستگاه تانک چلنجر2،نه دستگاه آموزشی بعلاوه ی پشتیبانی آموزشی و لجستیکی میشد.فرآیند تولید از همان سال آغاز شد.
      تولید تانک در کارخانجات لیدز تا سال 1999 به اتمام رسید ولی کار تولید در نیوکاسل همچنان ادامه پیدا کرد تا آنکه در سال 2002 آخرین سری از تانکهای تولید شده نیز به ارتش انگلستان تحویل داده شد.در سال 1993 سلطان نشین عمان هجده دستگاه تانک چلنجر2 را سفارش داد و در سال 1997 سفارش خدید بیست دستگاه تانک دیگر را ارائه کرد. ارزش این معاله 240 میلیون پوند برآورد شده است.


      در سال 1999 وزارت دفاع انگلستان تایید کرد که تانک چلنجر2 توانسته است طی سخت ترین آزمایشات مطابق شرایط میدان نترد بهتر از هرتانک دیگری در سراسر جهان به اهداف مورد نظر دست یابد.با این حال برخی از کارشناسان مسائل نظامی معتقد بودند که این ادعا بیشتر بمنظور بازاریابی برای فروش تانک مطرح شده است. با روشن شدن جزئیات بیشتری از این آزمایشات، توانمندیهای تانک چلنجر2 بر همه گان آشکار گردید و از آن بعنوان یکی از بهترین تانکخای رزمی تام برده شد.

      جزئیات از این قرار بود:
      یک اسکادران مرکب از از دوازده دستگاه تانک چلنجر2 که خدمه ی آنها گلچینی از بهترین و با تجربه ترین پرسنل ارتش انگلیس بودند، موفق شدند تا آزمایشات زرهی تکمیلی واحدها موسوم بهATDU را با موفقیت به اتمام برساند.این اسکادران با پوشش دادن 5040 کیاومتر طی 84 نبرد شبیه سازی شده و شلیک 2856 گلوله از انواع مختلف مهمات 120 میللیمتری و 84000 گلوله ی کالیبر 7.62 میلیمتری مسلسل کار خود را به اتمام رساند. هر روز نبرد شبیه سازیس شده 33 کیلومتر پیشروی در زمینهای ناهموار، 27 کیلومتر حرکت در سطوح جاده ای و شلیک 34 گلوله ی توپ 120 میلیمتری و 1000 گلوله مسلسل موازی با توپ اصلی را شامل میشد.

      این آزمایشات اعتبار از دست رفته ی تانک چلنجر را به آن بازگرداند ولی با این حال در بازار فروش جهانی توفیق چندانی نصیب تانک نشد.علیرغم آزمایش تانک توسط کشورهای قطر ، عربستان سعودی و یونان هیچکدام از انی کشورها تمایلی به خرید تانک چلنجر2 از خود نشان ندادند. علت این امر رقابت فشرده در بازار جهانی و حضور رقبای سرسختی همچون سری تانکهای ابرامز ، لئوپارد2 ولکلرک بود. بدین ترتیب عمان به عنوان تنها مشتری خارجی تانک چلنجر2 باقی ماند و آخرین سری از سفارشات عمان در سال 2001 میلادی به ارتش آن کشور تحویل داده شد.

      بدنه تانک چلنجر2 از سه بخش تشکیل شده است: اتاقک راننده که در جلوی بدنه قرار دارد، بخش فرماندهی و کنترل که در برجک قرار گرفته و بخش موتور که در انتهای بدنه قرار دارد.بدنه و قطعات موتوری تانک چلنجر1 در تانک چلنجر2 نیز مورد استفاده قرار گرفته است که علت آن کارایی بالای آنها بوده اما برجک تانک کاملاٌ از طراحی تازه ای بهره می برد و با تانک قبلی تفاوت دارد.برجک تانک به زره چابهام نسل دوم مجهز شده است. این زره از ساختار محرمانه ای مرکب از لایه های سرامیک مخلوط در داخل زره فولادی تشکیل شده است و به آن زره ساندویچی نیز گفته می شود.این زره جدید به شدت مقاوم است و در مقابل سلاحهای هدایت شونده ی ضد تانک (ATGM) و مهمات انفجاری شدید ضد تانک (HEAT) که به خرجهای شکلدار مجهزند، از تانک مخوبی محافظت مینماید. علاوه بر تانک چلنجر، در تانک ابرامز ایالات متحده نیز ازفناوری این نوع زره استفاده شده است.برجک تانک توسط یک سیستم گرداننده الکتریکی حرکت میکند و در آن از سیستم الکترو هیدرولیکی استفاده نشده است.
      تانک چهار نفر خدمه دادر که عبارتند از:فرمانده، راننده، توپچی، و گلوله گذار.علت استفاده از چهار نفر،بالا بردن قابلیتهای رزمی و توان درگیری بیست و چهار ساعته تانک بوده است زیرا در اینگونه ماموریتهای سنگین تعداد نفرات تاثیر گذار خواهد بود (لازم به ذکر است که تانکهایی همچون لکرک یا T-72 از سه خدمه استفاده می کنند که این امر موجب افزایش خستگی روحی و جسمی نفرات در ماموریتهای طولانی خوهد شد).

      اتاقک راننده به یک پریسکوچ غیر فعال (PDP) مجهز اشت. این پریسکوچ از یک سیستم تقویت کننده تصاویر بهره میبرد در نتیجه حرکت در شب برای راننده امکان پذیر شده است. در نتیجه استفاده از این سیستم ها تانک میتواند در شب با سرعتی معدل سرعت روز خود حرکت کند و از وسایل روشنایی خارجی نیز استفاده ننماید.
      جایگاه فرمانده ی تانک که در سمت راست برجک واقع شده به هشت عدد پریسکوپ با قابلیت پوشش 260 درجه ای مجهز است. در زیر هر پریسکوچ کلید قرمز رنگی تعبیه شده است که در صورت فشار دادن آن برجک به سرعت با پریسکوپ هم سو خواهد شد.فرمانده تانک به یک هدف یاب متعادل با میدان دید وسیع به نام
      VS580-10 مجهز می باشد یک مسافت یاب لیزری نیز در آن تعبیه شده است.این هدفیاب قادر است تا دامنه +35 الی -35 درجه عمودی را پوشش دهد. کار طراحی و ساخت این هدف یاب را شرکت ساژم بر عهده داشته است.
      جایگاه توپچی که در جلوی فرمانده قرار دارد به یک سیستم تصویر ساز حرارتی مجهز است که شرکت تیلز اپتروسیس سازنده ای آن است. این سیستم که از حسگر UKTICM2 استفاده مینماید امکان دید در شب را برای توپچی فراهم کرده است. تصویر حرارتی با بزرگنمایی 4 الی 11.5 برابر در هدفیاب ها و نیز نمایشگرهای دیجیتالی فرمانده و توپچی تانک قابل رویت است.
      توپچی تانک به یک هدفیاب اصلی متعادل مجهز است که از یک مجرای نشانه روی بصری، یک مسافت یاب لیزری چهار هرتزی با دقتی در حدود 5 متر و بردی بین 200 الی 10000 مترو همچنین یک صفحه نمایش تشکیل شده است.کار طراحی این هدفیاب نیز توسط شرکت تلیز اپتروسیس انجام شده است.علاوه بر هدفیاب اصلی، تانک به یک هدفیاب فرعی نیز مجهز است که بصورت موازی با توپ نصب شده است تا در صورت نیاز توسط توپچی مورد استفاده قرار گیرد.خدمه گلوله گذار نیز به یک پریسکوپ روزانه مجهز است و در صورت نیاز می تواند از آن استفاده نماید.

      تانک چلنجر2 به یک سیستم کنترل آتش دیجیتالی ساخت شرکت جنرال داینامیکس کانادا(سابقا شرکت کامپیوتیگ دیوایسس) مجهز است.این سیستم از یک کامپیوتر تشکیل شده که بصورت خودکار محاسبات مربوط به فرآیند شلیک را انجام می دهد.سیستم کنترل آتش تانک قادر است تا شش هدف متفاوت را بصورت یکجا ردیابی کند. تانک های چلنجر2 ارتش انگمستان به یک سیستم کاربردی اطلاعات میدان نبرد (PBISA) مجهز شده اند که شرکت جنرال داینامیکس انگلستان کار طراحی آنرا بر عهده داشته است.این سیستم برای جمع آوری از دیگر تانک ها به منظور هماهنگی بیشتر و گرفتن دستورات لازم از ستاد فرماندهی مرکزی بکار میرود.اطلاعات این سیستم پس از پردازش کامپیوتری در نمایشگرهای فرمانده و راننده تانک به نمایش در می آید تا آخرین اطلاعات صحنه نبرد و آرایش نیروهای خودی یا دشمن را در اختیار آنها قرار دهد. همچنین برای تانکهای ارتش انگلستان یک سیستم تاکتیکی ارتباطات دیجیتالی به نام بومن (کماندار) در نظر گرفته شده که علاوه بر امکانپذیر کردن ارتباطات امن، به طور خودکار موقعیت جغرافیایی تانک را نیز نمایش می دهد تانکهای چلنجر2 ارتش انگلستان که در عراق خدمت می کنند در سال 2006 به این سیستم مجهز شدند.

      سلاح اصلی تانک چلنجر2 را یک توپ 120 میلیمتری خاندار بنام ال-30 تشکیل میدهد که از فولاد تصفیه شده ESR ساخته شده است. این نوع فولاد جزو مرغوبترین انواع فولاد در جهان بحساب می آید و استحکام بسیار بالایی دارد.این توپ به یک روکش عایق حرارت، یک سیستم مرجع نصب شده در دهانه لوله و همچنین یک سیستم تخلیه کننده دود مجهز است.

      سطح داخلی توپ ال-30 با روکشی از فلز کروم پوشیده شده تا ساختاری محکمتر و سطحی نرم تر به آن ببخشد.
      این روکش باعث می شود تا گلوله سایش کمتری با سطح لوله داشته باشد، دقت بیشتری پیدا کند، سرعت آن افرایش یابد و در نتیجه قدرت نفوذ آن بالاتر برود.توپ ال-30 دارای زاویه حرکت عمودی 10- الی 20+ درجه است و از آنجا که برجک تانک قابلیت حرکت 360 درجه ای دارد، توپنیز دارای زاویه گردش 360 درجه ای است و از یک سیستم کنترل و تثبیت کننده برقی استفاده مینماید.این توپ تفریباٌ با تمامی مهمات های فعلی 120 میلیمتری سازگار می باشد و می تواند گلوله های ثاقب ضد زره APFSDS-T مجهز به میله ی نفوذ کننده از جنس اورانیوم ضعیف شده ، گلوله های دودزا و انواع دیگری از گلوله های دیگری از جنس اورانیوم ضعیف شده نیز شلیک نماید از جمله چارم-1(CHARM-1) و چارم-3 (CHARM-3) که جزو مهمات اصلی تانک بحساب می آیند.در سال 2004 میلادی بخش سیستمهای زمینی شرکت بی ای ایی سیستمز طبق قراردادی متعهد شد تا تانکهای چلنجر2 ارتش انگلیس را به یک توپ 120 میلیمتری بدون خان مجهز کند.دین ترتیب تانکهای چلنجر2 ارتش انگلستان به توپ بسیار معروف و پر قدرت ال-55 ساخت شرکت راین متال آلمان مجهز شدند.این توپ که یکی از بهترین و قابل اعتماد ترین سلاحهای جهان بشمار می آید تاکنون بر روی سری تانکهای ابرامز ایالات متحده و ائوپارد2آ6 آلمان نصب گردیده است. این توپ قدرتمند از ژانویه سال 2006 تاکنون مضغول گذراندن مراحل آزمایشی بر روی تانک چلنجر2 می باشد.
      علاوه بر توپ اصلی تانک به یک مسلسل کالیبر 7.62 موازی با توپ و یک مسلسل GPMGL37A کالیبر 7.62 بر روی برجک برای دفاع هوایی مجهز میباشد.
      موتور تانک یک موتور دیزلی دوازده سیلندر پرکینز کاترپیلار با نام CV12 می باشد که 1200 اسب توان تولید میکند. همچنین تانک چلنجر2 به یک سیستم تعوض دنده ی اتوماتیک به نام TN54 مجهز است که شش دنده ی جلو و دو دنده ی عقب دارد.حداکثر سرعت جاده این تانک 59 کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعت آن در مناطق ناهموار 40 کیلومتر بر ساعت است.برد عملیاتی تانک نیز 450 کیلومتر در حالت معمول و 250 کیلومتر در مناطق ناهموار میباشد.
      لازم به ذکر است که مدل صادراتی تانک چلنجر2 به یک موتور دیزلی جدید به نام MTUMT883 مجهز شده است که به آن قدرتی معادل 1500 اسب میدهد. حجم کم این موتور باعث میشود که فضای بیشتری برای دخیره سوخت بوجود بیاید که این امر باعث افزایش برد عملیاتی تانک تا شعاع 550 کیلومتری شده است.

      تانک چلنجر2 به یک سیستم حفاظتی شیمیایی- میکروبی-هسته ای (ش م ه) مجهز است که از خدمه تانک در برابر عوامل غیر متعارف حفاظت می کند.سیستمهای الکترونیکی تانک نیز در برابر امواج الکترومغناطیس ناشی از انفجارات هسته ای مقاوم هستند. این خصوصیات باعث شده است تا تانک برای نبردهای غیر متعارف نیز آمادگی داشته باشد.قابل ذکر است که تانک چلنجر2 یکی از معدود تانکهایی است که از فناوری پننهانکاری استفاده مینماید. شکل خاص بدنه و برجک باعث گردیده تا اثر راداری تانک به حداقل برسد.
      علیرغم عدم شهرت زیاد تانک چلنجر این تانک واقعاٌ یکی از بهترین تانکهای امروز جهان است.زره مستحکم، قدرت آتش خوب ، قابلیت تحرک مناسب و ایمنی بالا از تانک چلنجر2 تانکی مناسب و قابل اطمینان ساخته است که توانمدندی هایش را در عرصه نبرد و نه روی کاغذ به اثبات میرساند.

      مشخصات تانک رزمی چلنجر 2
      خدمه : 4 نفر
      جرم کلی تانک : 62500 کیلو گرم
      طول بدنه تانک :8،3 متر
      عرض تانک : 3،5 متر
      ارتفاع تانک از سطح زمین : 2،5 متر

      جنگ افزار های موجود روی تانک : یک توپ 120 میلیمتری + یک مسلسل 7،62 میلیمتری موازی با توپ + یک مسلسل با کالیبر 7،62 نصب شده روی برجک
      ظرفیت گلوله توپ : 50 گلوله از انواع مختلف
      ظرفیت گلوله مسلسل : 4000 گلوله
      قابلیت دید در شب : دارد
      قابلیت شلیک در حین حرکت : دارد
      موتور : CV12 دیزلی با 1200 اسب بخار قدرت
      حداکثر سرعت : 59 کیلومتر بر ساعت : جاده ای -- 40 کیلو متر بر ساعت : غیر جاده ای
      حداکثر برد عملیاتی : 250 الی 450 کیلومتر
      سیستم استتار : بهمراه دو سری پنج تایی نارجک دودزا، تخلیه کننده دود از اگزوز ال-8

      منبع : ماهنامه جنگ افزار شماره 29
    • توسط MR9
      تسلیحات هایپرسونیک ، حوزه جدید برای رقابت
      اعطاء قرارداد توسعه جنگ افزارهای هواپایه فراصوت به لاکهید – مارتین

      واشنگتن : وزارت دفاع ایالات متحده در 13 اوت 2018  اعلام نمود که مناقصه  طراحی و توسعه دومین نمونه از تسلیحات فراصوت مورد نیاز ارتش این کشور را به ارزش 480 میلون دلار به  دپارتمان موشک و سامانه های کنترل شرکت لاکهید- مارتین اعطاء نموده است .
      خبر امضاء این قرارداد در حالی منتشر گردید که پیش از این گمانه زنی هایی در خصوص نیازمندی فوری ارتش این کشور برای طراحی و و تولید تسلیحات هوا- پایه واکنش سریع وجود داشت و گفته شده بود که پشتیبانی های لازم از برنده مناقصه نیز بخوبی انجام خواهد شد این قرارداد ، در واقع ، ایجاد بستر مناسب برای طراحی ، تست و آمادگی برای تولید مهمات واکنش سریع هواپایه (ARRW) بشمار  می آید .

      وزیر نیروی هوایی  ، هدر . ای . ویلسون در این زمینه می گوید :" ما قصد داریم تا بسرعت و با بهره گیری از بهترین فناوری در دسترس ، در کوتاه ترن بازه زمانی ممکن ، قابلیت رزم هایپرسونیک را در اختیار نیروی هوایی قرار دهیم "

      پروژه ARRW ، یکی از دو تلاش ارتش ایالات متحده  برای نمونه سازی تسلیحات ماوراء صوت است که به نیروی هوایی  در توسعه قابلیتهای رزمی کمک می کند . نیروی هوایی ارتش ایالات متحده  ، با استفاده از دسترسی های داده شده  بخش 804 از اجازه نامه FY16 قانون دفاع ملی ، مجاز است تا سرمایه گذاری لازم برای توسعه این تسلیحات تا سال 2021 را داشته باشد . این پروژه قرار است تا در شعبه اورلاندو (فلوریدا ) شرکت لاکهید- مارتین اجرا گردد و انتظار می رود تا اواخر نوامبر 2021 به نتیجه قطعی برسد .

      از سویی دیگر ، مدیران ارشد وزارت دفاع  ، آژانش دفاع موشکی ، نیروی هوایی ، نیروی دریایی ، و ارتش روز 28 ژوئن  سال جاری توافقنامه ای را بصورت مشترک به امضاء رساندند که در آن بر همکاری و توسعه فناوری مهمات هایپرسونیک سُرشی ، تاکید وجود داشت .

      ژنرال دیوید . ال . گلدفین ، رییس ستاد نیروی هوایی ، در این زمینه می گوید :
      " این تیم مشترک  برای رقابت نیازمند ایجاد چابک سازی سازمانی خواهد داشت ، مرزهای فناوری در این برنامه بطور قطع جابه جا میشود و ما می بایست سهم خود را از این رقابت جدید ، داشته باشیم "
      انعقاد این قرار داد ، به دولت اجازه می دهد تا به نیاز فوری نیروهای مسلح ، پاسخ مناسب دهد ، به همین دلیل شروع به کار این پروژه ، به فاصله 180 روز پس از امضاء تعیین شده است .

      برنامه دوم نیروی هوایی برای طراحی تسلیحات هواپایه  فراصوت ، سرمایه گذاری برروی پروژه  جنگ افزار ضربتی متعارف فراصوت (HCSW) نام دارد . در مجموع ، این دو برنامه ، قابلیتهای منحصربفردی را برای ارتش فراهم می کند ، گرچه  هرکدام ازاین دو طرح ، رویکردهای فنی متفاوتی را دنبال می کنند . چنانکه برنامه ARRW تلاشی است میان نیروی هوایی و دارپا برای توسعه فناوری که امکان ارتقاء آن وجود دارد ، در حالی که برنامه HCSW ، بیشتر بر روی استفاده از فناوری هایی که وارد دوره بلوغ خود شده ، متمرکز شده است .
      پی نوشت :
      1- در یک دهه اخیر ، مفهوم جدیدی واردسازمانهای مسلح شده و آن ، " چابک سازی " سازمان است ، طبیعتا" سازمان های به اصطلاح " تنبل" در چنین وضعیتی ، محلی از اِعراب ، نخواهند داشت .
      2- نکته جالب اینجاست که مدیریت حاضر نیروی هوایی ارتش ایالات متحده ( بعنوان متولی این دوبرنامه ) ، آنچنان به این فناوری علاقه مند شده که روی دو برنامه مشابه ، همزمان سرمایه گذاری می کند ، طبیعتا" در اینجا ( و نه الزاما"در یک سازمان قرن بیست و یکمی نظیر پنتاگون )  پول به هیچ عنوان مطرح نیست ، بلکه ، پیش فرضها ، عملکرد و آینده نگری مدیریت سازمان ، تاثیر گذار خواهد بود .
       
      صرفاً برای میلیتاری / مترجم MR9
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.