تمامی فعالیت ها

بروزرسانی خودکار این جریان     

  1. Today
  2. بازدید امیر واحدی از جنگنده جی۱۰ در بحبوحه درخشش جنگنده تک پیشران J-10C یادآوری این مطلب خالی از لطف نیست که این جنگنده زیر ذره بین نیروی هوایی ایران نیز بوده است. در نمایشگاهی در چین امیر حمید واحدی از این جنگنده بازدید کرده و در کابین هواپیما هم نشست . گزارش های متعددی هم از علاقه مندی ایران به جنگنده تاندر وجود دارد که با وجود تسلیحات هوا به هوا و رادار و سامانه های فریب و اخلال مناسب می‌تونند بسیار در دفاع از ایران نقش موثری داشته باشند. البته شخصا تصور میکنم باید تجدید نظری در موقعیت پایگاه ها و همینطور استراتژی نبرد هوایی کرد. جنگنده باید از فواصل دور تر از تیررس دشمن پرواز کنند تا در زمان عملیات های منکوب دشمن توان هوایی خفه نشود . چنین برنامه ای توسط آمریکا هم دنبال می‌شود که بدین طریق از پایگاه های دور جنگنده ها به مناطق عملیاتی فرستاده میشن و در عوض وزنه اصلی عملیات هوایی بر عهده تانکر های سوخت رسان است. پایگاهی همچون نوژه همدان یا پایگاه های این چنین که بسیار به مرز نزدیک هستند در خطر آسیب جدی قرار دارند. البته وقتی جنگنده آب با برد و مداومت محدود هم تهیه شود در چنین استراتژی مشکل ساز خواهد بود
  3. البته باید توجه کنید هر چه به رآکتور آب سنگین مرتبط است به معنای ساخت سلاح هسته ای با بازده بیشتر و اقتصادی تر است. در حقیقت آن زمان گریز معروف را از ما گرفته اند و البته خواهند گرفت. اگر کاربرد غیر نظامی مطالبی از که شب گذشته تا الان پرداخته شد را فاکتور بگیریم، رآکتور آب سنگین به جای آب سبک معمولی (H₂O)، از آب سنگین (D₂O) به عنوان کندکننده نوترون استفاده می‌کند. آب سنگین همانطور که اسمش پیداست حاوی دوتریوم است که نوترون‌ها را بدون جذب آن‌ها کند می‌کند. کند کردن سرعت نوترون‌ها سبب می‌شود تا شکافت سوختی همچون اورانیوم-۲۳۵ یا اورانیوم طبیعی به‌طور مؤثری رخ دهد. مزیت این رآکتورها نسبت به آن رآکتور هایی که از آب سبک استفاده می‌کنند این است که رآکتور آب سنگین می‌توانند با اورانیوم طبیعی غنی نشده کار کنند که این یک مزیت بسیار کلیدی است. اما حالا چه چیزی این وسط اهمیت دارد ؟رآکتور آب سنگین به شما مقادیر مطلوبی پلیتونیوم-۲۳۹ می دهد. پلیتونیوم-۲۳۹ یکی از مواد شکافت‌پذیر کلیدی برای ساخت بمب اتمی است. بنابراین، رآکتورهای آب سنگین می‌توانند برای تولید مخفیانه پلوتونیوم مناسب سلاح مورد استفاده قرار گیرند. این یکی از سریع ترین راه های دستیابی به بمب اتمی برای ایران بود و همان چیزی بود که برنامه هسته ای ایران رو بسیار موثر و خطرناک میکرد. اتفاقا نیروگاه های آب سنگین بابت قیمت تمام شده کمتر و محصولات ثانویه مفید و کاربرد های غیر نظامی و نظامی گسترده باید گسترش پیدا میکردند. برجام ضربه کاری به این بخش زد.
  4. قضیه کارخانه ترتیوم که احتمالا منظورشون تاسیسات آب سنگین اراکه به زعم بنده احتمال نزدیک بودن توافق رو نشون میده و فقط یک موضوع برای دستاوردسازی ترامپه.یعنی چیزی که هم طرف ایرانی بازرسی ازش رو بپذیره(تاسیسات اراک در برجام جزو اولین موضوعاتی بود که نسخه اش پیچیده شد) و هم ترامپ به عنوان دستاورد در داخل آمریکا (فقط مصرف داخلی)ارائه بده.(شاید هم اشتباه می کنم)
  5. Yesterday
  6. البته فاکس ادعا کرده گویا فقط کاربرد نظامی داره در حالیکه اصولا کاربردهای دیگه ای هم براش وجود داره و اصولا بدون وجود برنامه نظامی هسته ای برای ما این بعد نظامیش قابل تصور نیست ( فرض صحت اطلاعات و ادعاهای فاکس ) و این کارخانه هم ده سال پیش گویا تاسیس شده با کاربرد تولید مواد شیمیایی خاص در رزومش و چیز پنهانی هم نبوده. حالا من نمیدونم ولی به نظر بی ارتباط با مصاحبه اخیر روبیو و خود ترامپ نیست. روبیو اشاره داشت ما ( یعنی بازرسان آمریکایی) باید از مراکز ایران بازرسی کنیم. ( قبلا عنوان کرده بود که نظامی هم ) حتی بعد از برچیده شدن غنی سازی چون توی یک سایت نظامی هم میشه فعالیت پنهان داشت. و ترامپ هم دیروز پریروز اشاره کرد که ما متخصصان خوبی تو MIT ؟؟ داریم که اونها میتونند برنامه ایران را بررسی کنند. حالا وسط همه این فضاسازی ها برای بازرسی از تمام مراکز اونم توسط آمریکایی ها یکهو یک مرکز خیلی تابلو را روش زوم کردن که فلان و بهمانه شاید ارتباطی با تحمیل این پروژه بازرسان آمریکایی از هر جا و هر کجا داشته باشه. پایلوتش را هم گذاشته باشن همین جا چون میدونن خبری نیست و احتمالا (فرضا اگر ایران کامل وا بده به فرض محال ) ایران هم راضی میشه چون هم اونها و هم ما میدونیم خبری نیست ولی قبح مسئله ( بازرسی از مکان های دیگه و توسط امریکایی ها ) شکسته میشه ( به هر حال تو این مرحله آمریکایی ها میگن بزار بتازونیم دیگه، حالا تا کجا بریم ببینیم چی میشه )
  7. بسم ا.. قابلیت سوخت گیری یار به یار ( buddy refuelling ) یکی از مهمترین پتانسیل های هر نیروی هوایی برای انجام سوخت گیرهای تاکتیکی با هدف حضور موثرتر در صحنه رزم بشمار می رود . در این تصویر ، صحنه سوختگیری یک فروند رافال نیروی هوایی مصر از یک فروند میگ-29 این نیرو قابل مشاهده است . به مخازن سوخت اضافی زیر بال فالکروم دقت کنید ...
  8. با توجه به ادعای فاکس نیوز در رابطه با مرکز تولید تریتیوم در ایران یکی از دوستان در مورد کاربرد تریتیوم پرسید. تریتیوم ایزوتوپ هیدروژن با یک پروتون و دو نوترون است که در ساخت بمب‌های هیدروژنی نقش کلیدی دارد. در بمب های اتمی اما در بوستینگ برای افزایش قدرت انفجار استفاده میشود.تریتیوم معمولاً همراه با دوتریوم در یک مخزن کوچک با وزن های ناچیز در هسته بمب قرار می‌گیرند. در لحظه شکافت، فشار و دما به‌شدت بالا می‌رود و باعث هم‌جوشی دوتریوم و تریتیوم می‌شود.نوترون‌های با سرعت و شار بالا تولید شده و با برخورد به اورانیوم یا پلوتونیوم اطراف باعث گسترش شکافت می‌شوند. در نتیجه کاربرد اصلی مدنظر، افزایش بازده و قدرت انفجار تا چند برابر است. در حقیقت با اینکار نیاز به مقدار کسری از ماده شکافت پذیر خواهد بود. یکی از کاربرد های تریتیوم تنظیم قدرت انفجار است، در حقیقت با استفاده مناسب از تریتیوم قدرت انفجار هم تنظیم می‌شود که کاربرد مهمی در بمب های اتمی تاکتیکی دارد.
  9. جزئیاتِ تله‌ای که ارتش اسرائیل را در رفح غافلگیر کرد دفاع‌پرس نیرو‌های مقاومت با استفاده از یک عروسک سخنگو که به زبان عبری فریاد می‌زد و کمک می‌خواست، نظامیان اسرائیلی را به یک ساختمان در رفح کشاندند. اشغالگران نیز با این تصور که با پیدا کردن چند اسیر اسرائیلی، می‌توانند یک نمایش پیروزی راه بیاندازند، در لحظه ورود به یک ساختمان بمب‌گذاری شده، غافلگیر شدند.رسانه‌های عبری، ساعتی پس از انتشار این خبر گزارش دادند که دست‌کم ۶ نظامی اسرائیلی در این عملیات، کشته شدند. در لینک ذیل مطالعه فرمایید https://dnws.ir/0037kg
  10. حملات گسترده ی پهپادی هند به پاکستان حملات پهپادی هند به لاهور ،گجرانوند، چکوال،راولپندی،اتک،بهاولپور و کراچی و... انجام شده است. سخنگوی ارتش پاکستان امروز پنجشنبه با برگزاری کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: طی ۲ روز ۱۲ پهپاد را در نقاط مختلف از جمله نزدیک کراچی سرنگون کردیم. در حال جمع‌آوری لاشه آنها از کراچی و لاهور هستیم. پهپادهای هندی همچنان به حریم هوایی پاکستان فرستاده می‌شوند… (هند) بهای گزاف این تجاوز آشکار را خواهد پرداخت. گفتنی است این حملات با پهپاد های انتحاری اسرائیلی و احتمالا برای شناسایی و مقابله با پدافند هوایی پاکستان انجام شده است.
  11. https://aparat.com/v/rkahj33 نیروهای فلسطینی یک خرج انفجاری به همراه دوربین مدار بسته را در یک ساختمان کار می‌گذرند و سپس با تیراندازی نیروهای اسرائیلی را به آن ساختمان می کشانند. اسرائیل ها با علم به این شگرد فلسطینی ها ابتدا یک کواد کوپتر و سپس یک سگ را به آن ساختمان می فرستند که متوجه بسته انفجاری نمی شوند. تعدادی از سربازان اسرائیلی برای پاکسازی نهایی وارد این ساختمان می شوند که همان لحظه انفجار رخ می دهد. در اثر این انفجار دو سرباز اسرائیلی کشته می شوند. در ادامه هم صحنه ای از یک درگیری هدایت شده دیگر را شاهد هستیم . که یک تانک مرکاوا و یک بلودوزر زرهی به محلی از پیش تعیین شده کشانده می‌شوند و به سمت آن ها شلیک صورت میگیرد.
  12. بسم ا... به نظر سامانه سام-6 را از روی شاسی های شنی دار منتقل کردند روی شاسی چرخدار ..
  13. این مطلب تناقض دارد. داگ فایت به معنی نبرد هوایی نیست بلکه جزی از کل هستش. وقتی دو طرف به فضای هوایی یک دیگر وارد نشدن عملا تعقیب و گریز داگ فایت هم رخ نداده و نبرد هوایی از این نوع نیست. نبرد هوایی داگ‌فایت (Dogfight) نوعی از درگیری که در فاصله نزدیک بین جنگنده‌ها رخ می‌دهد. در داگ‌فایت، هواپیماها در برد دید بصری خلبان که معمولاً کمتر از چند کیلومتر است با استفاده از مانورهای هوایی و سلاح‌هایی مانند توپ خودکار و موشک‌های حرارتی و هدایت پذیر کوتاه برد درگیر می‌شوند. نبرد های هوایی انواع مختلفی دارند که داگفایت تنها یکی از اون هاست. گونه رایج تر که در برخورد اخیر هند و پاکستان با توجه به شواهد رخ داد از نوع نبرد در برد فراتر از دید بصری(BVR - Beyond Visual Range) است. در این نوع نبرد درگیری در فاصله‌های زیاد (گاهی بیش از 100 کیلومتر) صورت میگیرد. این نوع نبرد هوایی معمولاً با استفاده از رادار و موشک‌های هدایت‌شونده راداری رخ میدن(مثل فونیکس در F-14 و یا موشک امرام). شاخصه کلیدی در نبرد های هوایی فراتر از دید در عصر حاضر در توانایی های رادار، پنهان‌کاری و جنگ الکترونیک و موشک هوا به هوا دوربرد است و مهارت خلبان در مانور اثر سابق را ندارد.
  14. نبردهوایی از فاصله های دور میان پاکستان و‌ هند یک منبع نظامی پاکستانی به شبکه سی ان ان گفت که در جریان حمله هند به پاکستان یکی از بزرگترین و طولانی‌ترین «نبردهای هوایی» در جهان و در تاریخ نبردهای هوایی رخ داد. به گفته او این نبرد هوایی بیش از یک ساعت به طول انجامید و ۱۲۵ جنگنده از دو طرف در آن شرکت داشتند. این منبع نظامی پاکستانی سپس گفت که در این نبرد از طرفین حریم هوایی خود را ترک نکردند و تبادل موشکی در برخی موارد در فاصله‌هایی بیش از ۱۶۰ کیلومتر صورت گرفت.
  15. یک مطلب مهم وجود داره: به ظاهر ترامپ گاردش را در مقابل یمن پایین آورده. به این معنا که حتی به طرز عجیبی در کلام به قدرت ایستادگی یمنی ها اذعان کرده و هرچند از موضع فریب ولی اشاره کرده عملیات هامون را متوقف میکنیم ولی فلان. اما ما یک بار زخم خورده ماجرایی هستیم که باعث میشه هم انصارلله و هم ایران حواسشون حسابی جمع باشه. ترور سردار سلیمانی بعد از واقعه سرنگونی پهپاد آمریکایی و شاید محاسبات غلطی از جانب ما رخ داد. ( این که ترامپ اهل ریسک نیست و از جنگ واهمه داره و .... - هرچند خود این موضوع در موقعیت جدید و این دوره تبدیل به تفریط از این ور بوم تباید شده باشه و بشه ( انقدر از این پیش بینی ناپذیری و جرات ریسک ترامپ واهمه ایجاد بشه که منجر به عقب نشینی و خطای استراتژیک بشه ) و بنابراین در شرایط فعلی هم انصارالله ( که در مرحله نخست خطر قرار داره با عملیات فریب ترامپ برای وقفه ای به منظور بازیابی توان نظامی و البته اطلاعاتی برای هدفمند تر کردن ضربه ها و خصوصا یافتن محل دپوهای موشکی و فرماندهان و رهبران در سایه به ظاهر عقب نشینی ) و هم ایران نباید گاردشون و همچنین احتیاط و مراقبت را کنار بزارند. انصارالله باید حواسش باشه که حمله ترامپ به یمن ناگهانی و غافلگیر کننده و شدید و به اذعان خودشون برای حذف رهبران یمن بود. پس نبیاد به هوای اتش بس رهبران و فرماندهان که در این مدت حملات یک ماهه و بیشتر آرایش مخفیانه و محتاط امیزی گرفته بودند دوباره گارد حفاظتیشون را پایین بیارند. شاید این فقط تنفسی است برای بازیابی اطلاعاتی و ضربه مجدد.* * خود آمریکایی ها اذعان داشتند که به علت خصوصا هدف قرار گرفتن پهپاد ها که وظیفه جمع آوری اطلاعات برای دقیق تر شدن حملات و شناسایی رهبران و سامانه های پدافندی و همچنین تاثیر حملات و براورد از آسیب ها و خسارات و موفقیت ها را بر عهده داشتند نتونستند فاز دوم و سوم حملات و عملیات در یمن را تکمیل کنند. این وقفه میتونه برای پر کردن چنین خلاهایی هم باشه. من جای انصارالله بودم حتی بیش از قبل شرایط را طوری در نظر میگرفتم که گویا آمریا حتی حملاتش را شدیدتر هم کرده. یعنی کاملا به همان منوال سابق و شدیدتر در بحث حفاظت ها و اختفاها و ... تکلیف ایران هم که مشخصه. ما یک بار هزینه سنگینی دادیم و حتی روزی که این جانوران فرضا به دستبوسی!! هم اومدند نباید گارد را پایین آورد چه برسه که الان تهدید میکنند و چند هفته بعد اتفاقاتی هم رخ میده به ظاهر.
  16. تصویر ماهواره ای از دیگو گارسیا مورخ ۷ مه ۲۰۲۵ ۶ فروند بمب افکن B-2 2فروند بمب افکن B-52 ۱فروند هواپیمای ترابری C-5 ۶ فروند سوخت رسان KC-135 یک هواگرد ناشناس
  17. توی بحث درگیری هوایی شاید پاکستان قابلیت های خوبی داشته باشه که در ترکیب با قدرت آموزش ها و جسارت خلبانان خودش را بیشتر هم نشون میده. اما اگر درگیری به درگیری صرفا موشکی ( بالستیک ) برسه، هر چند پاکستان در بعد تهاجمی وضعیت خوبی داره و شاید حتی به نسبت بهتر با توجه به تنوع موشک های تاکتیکی ولی در مقابل هند یکی از معدود دفاع موشکی های کامل را در اختیار داره. ( سیستم سپر موشکی در لایه های مختلف خصوصا دفاع ضد موشکی داخل و خارج از جو ) که از سال ها پیش در حال توسعه اش بوده و حتی در مواردی تعداد بسیار زیادی سامانه و موشک را تولید کرده از سال ها پیش که هند را در کنار معدود کشورها و رژیم هایی مثل آمریکا و صهیونیستها ( حالا باید دقیق تر بررسی بشه ولی در کمیت و تنوع توام حساب کنیم اونم در شکل تخصصی سپر موشکی شاید حتی بالاتر از چین و روسیه - برنامه های شناخته شده ) قرار میده که یک سپر موشکی تخصصی داره. حالا مگر اینکه چین نه به شکل تخصصی ولی به شکل جزیره ای پاکستان را به سامانه های دفاع هوایی هم مجهز کرده باشه که باز بعید هست از لحاظ تخصصی ( سپر صرفا موشکی نه پدافند هوایی ) و طبیعت تولید بومی بتونه با قدرت هند در این زمینه برابری کنه. وقتی به تاریخچه هندی ها توی این زمینه نگاه میکنیم از تعداد سامانه ها و تست ها ( چه در دفاع ضد موشکی و چه در سامانه های پدافندی برد کوتاه و متوسط ) شاید متعجب بشیم که در این زمینه چقدر کار کردند و جدی هم کار کردند اون هم از سال ها پیش.
  18. هفته گذشته
  19. بسم ا.. هرکولس نیروی هوایی ایران در سالهای قبل از انقلاب اسلامی .. پی نوشت : ظاهرا هرکولس ها درابتدای ورود ، با پوشش رنگ نقره ای استاندارد مورد استفاده قرار می گرفتند ...
  20. موتور های pl15 موتور دوپالسه هستند و مجهز به سیکر آرایه فازی فعال اینجوری احتمالا حریان سرنگونی رافال ها بوده در فاصله دور که موشک pl15 شلیک شده اثر حرارتی موشک به خاطر فاصله کم شده و موشک هم بدون رادار به کمک لینک با رادار جنگنده خودس را به نزدیکی جنگنده رافال میرسونه در مسیر هم چون موتور خاموشه و از طرفی موشک با لینک داره هدایت میشه باز هم سیستم هواپیما متوجه موشک نمیشه در نزدیکی هدف ناگهان موتور مرحله دوم روشن میشه و سیکر آرایه فازی فعال هم شروع به جستجو میکنه سرعت تغییر فرکانس و جهش سیکر موشک باعث عملکرد نادرست rwr میشه و سرعت زیاد موشک هم فرصت تصمیم گیری را از خلبان هندی میگیره
  21. ساخت اولین کشتی کانتینری پاک جهان با سوخت هیدروژنی و پیشرانه بادی شرکت کشتی‌سازی آلمانی Fosen Stralsund قرار است دو کشتی کانتینری با پیشرانه بادی و سوخت هیدروژن بسازد. این کشتی‌ها ۱۰۰ متر طول و دارای ظرفیت حمل ۱۵۲ تا ۱۶۳ teu کانتینر باشند. این کشتی ها با طرح نوآورانه برای حمل کالا‌ها با سرعت بالا مناسب است. وزن این کشتی با استفاده از دکل‌های فیبر کربن مجهز به کابل‌های فیبر نوری حسگرِ فشار، کاهش پیدا می‌کند. این کشتی‌ها دارای دکل‌های پیشرانه ۶۲ متری هستند که براساس سیستم DynaRig طراحی شده است. این کشتی دارای سیستم پیل سوختی هیدروژنی است که بُرد کشتی را گسترش می‌دهد و نیروی اضافی را تأمین می‌کند. پیش‌بینی می‌شود این کشتی‌ها با استفاده از پیل‌های سوختی با برد ۱۰۴۰۰ مایل، سرعت ۱۸ گره را داشته باشند. منبع
  22. پیروزی در جنگ به عوامل متعددی بستگی دارد. سلاح بخش کوچکی از دلایل یک پیروزی نظامی است.
  23. زنگ خطر جدی برای ایران باز تعریف معماری امنیتی جنوب شرق کشور لازم است بعد از تجاوزات متعدد تروریست های مرزهای شرقی و عملیات مرگ بر سَرمَچار نیرو هوایی پاکستان در ایران لزوم رعایت پدافند غیر عامل و افزایش حفاظت از پایگاه فضایی چابهار پایگاه هوایی کنارک زاهدان رادار افق نگر چابهار بندر و گمرک چابهار و پایگاه دریایی پسابندر و..‌‌ بطور جد باید در دستور کار قرار گیرد
  24. تصاویری از جنگنده های سرنگون شده هندوستان، هر چند موارد زیر همچنان قطعی نیستند سوخو 30 MKI هندی بقایای پیشرانی با شباهت به پیشران جنگنده رافال بقایای احتمالی یک فروند میراژ ۲۰۰۰ هندی بهمراه بقایای یک موشک میکا مناطقی که لاشه جنگنده ها در آنجا پیدا شده پ ن: تصاویر فوق از محیط مجازی برداشت شده اند. مطالب مرتبط : آخرین سردار پارسی نبرد دریایی هند و پاکستان نبرد لانگ والا درسی آموزنده برای فرماندهان جنگی جنگ 1947 پاکستان و هند نزاع هند و پاکستان 1984بر سر منطقه یخبندان سیاچن
  25. حملات هند به پاکستان باعث کشته شدن ۲۶ نفر و زخمی شدن تعدادی شده. هند به یک مسجد و سد در پاکستان هم حمله کرده. همچنین پاکستان ادعا کرده که سه جنگنده رافال و یک سوخو ۳۰ و یک میگ ۲۹ هند را سرنگون کرده.(ادعا شده موشک های چینی هوا به هوای PL-15 عملکرد درخشان در شکار جت های هندی داشته )
  26. درگیری هوایی فعلی را اگر در ادامه درگیری سال های گذشته بین دو کشور در نظر بگیریم . نیروی هوایی پاکستان که بر روی کاغذ از نشر کمی و کیفی ضعیف تر است موفقیت های کسب کرده که بنظرم اگر ادامه پیدا کند درس تاریخی در نبرد هوایی خواهد شد. هر چند این برخورد های محدود معیار خوبی نیستند با این حال شرایط برای دو طرف در چنین نبردی یکسان است. مسئله آموزش و فرماندهی میدان نبرد یک مسئله کلیدی است. یک شمشیر در دست یک شمشیر باز یک سلاح کشنده است و دست یک انسان آماتور هم کشندس. یکی دیگران را میکشد و آن یکی خودش را... برخورد اخیر جنگنده های چینی و روسی و اروپایی میتواند به صنعت هوایی چین اعتبار بخشی کند. در نوک پیکان جنگنده های مدرن پاکستان جی-۱۰ و تاندر قرار دارند.
  1. بارگزاری جریان فعالیت های بیشتر